Katern

IVN-Bomenwandeling in het Zocherpark

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 2 november 2014 om 13.30 uur een bomenwandeling in het Zocherpark in Utrecht. Het in de 19e eeuw in het Utrechts singelgebied aangelegde Zocherpark was een van de eerste openbare wandelparken van die tijd. Ontwerper Zocher legde op de oude stadswallen en bolwerken een park aan in Engelse landschapsstijl. Een groot aantal van de bomen die destijds geplant werden zijn nu, zo’n 150 jaar later, uitgegroeid tot majestueuze bomen.

Tijdens deze mooie najaarswandeling zullen de IVN-gidsen u kennis laten maken met een aantal boomsoorten op de route. De organisatie: ‘We zullen bovendien kunnen genieten van de prachtige herfstkleuren. Voor deze IVN-wandeling verzamelen we om 13.30 uur aan de Mariaplaats bij het oude Mariaklooster.’

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie is te verkrijgen bij de IVN-gids Cecile Kuipers, tel. 030 – 296 7185.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk