‘Is Nieuwegein wel veilig’

Op 17 april aanstaande vindt er weer een Politiek Cafe plaats. Deze keer in Partycentrum De Lantaern aan de Utrechtsestraatweg en begint om 19.45 uur. Het thema is deze keer: ‘Nederland en Nieuwegein veiliger sinds kabinet Rutte?’

Het ministerie van Veiligheid en Justitie lanceert veel plannen en ideeën op dit gebied, maar wat wordt hiervan daadwerkelijk gerealiseerd? Zeggen criminaliteitscijfers iets over onze veiligheidsgevoelens? Moeten we (nog) strenger straffen? En hoe zit het met de aangiftebereidheid? Merken de Nieuwegeinse ondernemers dat de criminaliteit gedaald is? Heeft de gemeenteraad van Nieuwegein wel voldoende zeggenschap over de veiligheid? Wanneer komen de door Minister Opstelten toegezegde extra wijkagenten? Vindt u dat er in Nieuwegein meer cameratoezicht moet komen? Vergroot burgernet het gevoel van veiligheid? Hoe veilig voelt u zich in Nieuwegein?

Iedere inwoner van Nieuwegein wordt van harte uitgenodigd om over dit onderwerp mee te komen praten met Fred Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein. Aan melden hoeft niet. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk