Jan met de Pet: ‘Meedoen is belangrijker dan….’

Nou, je wil natuurlijk ook winnen en zeker bij de gemeenteraadsverkiezingen. We kunnen de voorlopige uitslag even de revue laten passeren, het is een voorlopige uitslag want alles wordt nog eens goed nagerekend en eventueel overnieuw geteld indien nodig.

Maar de voorlopige uitslag is een lekkere puzzel voor de komende coalitie onderhandelingen. Even per partij: de VVD wint 2 zetels en komt uit op 7, de SP (vorige keer nog de grote winnaar) verliest 1 zetel en komt uit op 4. D66 verliest er ook 1 en komt uit 3, de VSP, CDA en de PvdA blijven gelijk op 3 raadszetels. GroenLinks wint een zetel en komt ook uit 3 zetels. De ChristenUnie blijft op 2 en ieders Belang komt op 2 dus echt kijkend naar het begin van de vorige periode een verlies van 3 en de andere afscheiding; Lokale Vernieuwing komt ook op 2 zetels.

En die Bakthali van Stadspartij Núwegein heeft tóch weer zonder enige bewijs te leveren, bijna 900 mensen zo gek gekregen om op haar te stemmen. Zou ze die stemmen hebben gekocht? Ik denk het wel dat zij gewoon betaald heeft voor deze stemmen. Nou Jan, hier zeg je nogal wat! Ja mensen, en dat doe ik helemaal zonder enige vorm van bewijs te overleggen, dus eigenlijk gewoon hetzelfde als zij zelf doet, want laten we wel wezen: als je al 8 jaar loopt te roepen dat iemand corrupt is, en dat je daar bewijzen voor hebt, dan snap ik het met de beste wil van de wereld niet waarom er NOG steeds GEEN aangifte is gedaan! En dan te weten dat zij zelf bij de politie heeft gewerkt. Dus toen altijd heeft moeten zeggen: aangifte doen hoor. Maar dit geldt niet voor haar dus mag je ook gerust stellen dat zij een hel grote duim heeft waar alles uit gezogen is. En verder laat ik dit over aan de medische wereld want deze persoon heeft een behoorlijke stoornis.

Nu weer over echte en bewezen feiten gaan schrijven: Die Mark Snoeren zal best met een behoorlijke grijns op zijn gezicht hebben rondgelopen gisterenavond, maar het is nu eenmaal de realiteit dat de VVD de grootste partij in Nieuwegein, dus moet Mark aan de bak om de partijen uit te nodigen. De huidige coalitie zou door kunnen met 20 zetels. Dat is 1 meer dan de vorige periode. Maar volgens mij wil de VVD een beetje af van het linkse gedoe en de SP heeft verloren net als D66. Misschien is het wel slim om deze coalitie voor te zetten maar dan D66 inwisselen voor de ChristenUnie?

Frans Evers in gesprek met Mark Snoeren

Ik denk dat de ChristenUnie prima met GroenLinks uit de voeten kan en dat zij er wel uitkomen wie dan de wethouder wordt. Misschien moet dat wel Marieke Schouten worden, want de VVD zit niet te wachten op het politieke zwaargewicht als Martin Monrooij (het woord Politieke moest er voor want zwaargewicht en Martin gaan niet samen ☺) Want laten we eerlijk zijn die Peter Snoeren is alleen maar een partij lucht aan het verplaatsen geweest. Deze coalitie is mijns inziens een goede afspiegeling van Nieuwegein: de VVD en CU bedienen de rechterkant en de SP en Groen Links de linkerkant en laten we eerlijk zijn de PvdA is de middenmoter, dat is toch gewoon het lelijke eendje van het clubje geworden. Dit is een goede verdeling van het stemgedrag vind ik. Maar wie ben ik uiteindelijk? Dat is voor u de vraag en voor mij de weet.

En dan zal ik eens flink gek doen en me met de wethoudersposten bezig houden? Gewoon weer 4 stuks. VVD , dat moet dat jongentje van Diekstra maar eens gaan doen dan loopt hij niet altijd zo druk te doen in het dorp. Bij de SP wordt het een ander verhaal, maar jullie bij de SP moeten eens denken: die jonge dame, Nine Kooiman. Voor de PvdA vind ik dat Bob de Bouwer wel weer terug mag komen dan is hij tenminste ook van de straat en zoals eerder vermeld Marieke Schouten voor  GroenLinks/ChristenUnie. Dat betekent dat de draaikonten van D66 samen met de VSP en het CDA mag gaan uitvechten wie er de oppositieleider gaat worden.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren