‘Inwoners van Nieuwegein moeten meebetalen aan miljoenentekort’

Tijdens de Algemene Beschouwingen van donderdag 4 juli jl. was het even schrikken. Acht juni jl. maakte het College van B&W nog wereldkundig dat Nieuwegein een gezonde financiële positie had. Nu blijkt dat het niet zo rooskleurig is zoals gesteld in de onlangs vrijgegeven Kadernota.

’Deze Kadernota is een belangrijke stap naar de begroting van de gemeente voor 2020. De nota geeft bovendien een doorkijk naar de (financiële) ontwikkeling van de gemeente op langere termijn’ zo liet het college begin juni dit jaar weten.

Tijdens de Algemene Beschouwingen van donderdag 4 juli jl. bleek dat Nieuwegein op zoek moet naar flinke bezuinigingen om het huishoudboekje op orde te krijgen. De oorzaak is dat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk vanwege de nieuwe begrotingsregels. Hoeveel en waarop er bezuinigd gaat worden is nog niet bekend, maar dat er bezuinigd moet worden is duidelijk. Ook de miljoenen claim van de Belastingdienst hangt als een ‘zwaard van Damocles’ boven het hoofd van dit College.

Binnen afzienbare tijd zal het college moeten laten weten waarop bezuinigd moet worden. Hierop heeft het College de gemeenteraad opgeroepen om suggesties te doen. Een greep uit de Algemene Reserves lijkt geen optie, aldus insiders. ‘Deze spaarpot zullen we hard nodig hebben de komende tijd’ zo laat hij/zij weten. Waarop wel bezuinigd gaat worden is nog niet bekend, ‘Maar dat inwoners van Nieuwegein moeten meebetalen aan deze miljoenentekort is wel duidelijk. Hoe? Dat zal de komende maanden blijken.’

9 thoughts on “‘Inwoners van Nieuwegein moeten meebetalen aan miljoenentekort’

 1. Hessel

  Stadhuis dus niet verbouwen.

 2. Linda

  Maar gelukkig krijgen we een regenboog zebra en trap!

 3. John

  Is zo terug verdient: Flitspaal op de Diepenbrocklaan plaatsen t.h.v. voormalig bejaardenhuis, beide kanten. Is een 30 km zone….

 4. Linda

  Wanneer krijgen wij echte vertegenwoordigers? Je weet wel, van die mensen die zich (politiek) inzetten voor de burgers van Nieuwegein? Die niet lopen blaten over onzinnige niet-problemen maar dit soort echte problemen tot de bodem toe uitzoeken en bestrijden.

 5. Hessel

  Dat vraag ik mij al vele jaren af Linda. Keer op keer moeten de inwoners voor tekorten en tegenvallers opdraaien.

 6. Rob

  De kosten van de inwoners maar blijven stapelen en verhogen, want daar is b&w bijzonder creatief in. Rupsje heeft nooit genoeg.

 7. Werner

  Het is echt ongelooflijk maar natuurlijk zijn de inwoners weer de dupe. Gaat wel heel erg makkelijk.

 8. John

  De burgers moeten iedere keer weer opdraaien voor de gemaakte blunders van de gemeente.

 9. Elma Schimmel

  Er is altijd wat te halen. Elke week de groene bak laten legen is echt niet nodig hoor. Was jaren èèn keer in de twee weken dus draai dat maar terug. Scheelt ook nog CO2 uitstoot. Jullie moeten maar eens alles onder de loep nemen waar er nu geld aan wordt uitgegeven. Bloembakken mooi hoor aan de lantaarnpalen. Maar als je een te kort hebt niet doen dus hoe leuk ook. Dus duik maar eens in al die uitgaven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren