Katern

Inwoners uit Nieuwegein kunnen nu online sportactiviteiten zoeken, boeken en reserveren

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek, heeft Verbindion Nieuwegein officieel het platform MijnsportID gelanceerd. Nieuwegein was de afgelopen drie jaar Host City voor dit landelijk evenement om de inwoners aan het sporten te krijgen. Het online platform zorgt ervoor dat al het sport- en beweegaanbod van de gemeente straks te vinden is op één centrale plek.

Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOCNSF: “Tijdens de NOCNSF Nationale Sportweek laten sportclubs en sportaanbieders in zo’n honderd gemeenten zien hoe leuk het is om te sporten en hoe toegankelijk sport is voor iedereen. Dat is dit jaar extra belangrijk, omdat Nederlanders door de coronacrisis aanzienlijk minder hebben bewogen, zo blijkt uit onderzoek. En dat terwijl sporten en bewegen juist ervoor zorgt dat we fit en gezond blijven. De Nationale Sportweek wordt daarom niet alleen aangegrepen om het nieuwe sportseizoen te openen, maar ook om de kracht van sport in heel Nederland weer flink in de etalage te zetten.”

Via mijnsportid.nl kunnen inwoners uit Nieuwegein sportactiviteiten zoeken, boeken en reserveren bij de aanbieder of club naar keuze. Bovendien levert het platform aan de achterkant waardevolle data aan sportprofessionals waarmee continue kan worden bijgestuurd op het juiste lokale sport- en beweegaanbod.

Ton Bothoff, directeur bestuurder Verbindion Nieuwegein en Richard Kaper, manager Sportparticipatie van NOCNSF tekenden op donderdag 23 september de driejarige samenwerking op Sportpark Galecop. Eerder maakten onder andere Sportbedrijf Deventer en de Nederlandse Golfederatie al gebruik van het high-tech on-demand platform dat NOCNSF aanbiedt om organisaties te faciliteren in het online samenbrengen van aanbod en potentiële sporters.

Op de foto: Richard Kaper (links) en Ton Bothoff (rechts)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren