Inwoners uit Nieuwegein krijgen een wandel/fietsroute cadeau omdat Nieuwegein 50 jaar bestaat

Op 1 juli 2021 bestaat Nieuwegein precies 50 jaar. En dat gaat gevierd worden. Hoe exact is niet bekend. Wel zijn er diverse activiteiten gepland, maar vanwege het Coronavirus is nog veel onduidelijk over de uitvoering. Maar de inwoners krijgen wel een cadeau: een wandel/fietsroute door de stad. Dat staat in het voorstel van de gemeenteraad die erg positief is gestemd over dit cadeau waarmee ze een mooie bijdrage wil realiseren in het kader van de feestelijke gebeurtenis. Binnenkort wordt definitief een besluit genomen.

Over de route
De route loopt zowel door Jutphaas als Vreeswijk, als ook door de rest van Nieuwegein en verbindt zo de oude dorpskernen met elkaar. Het wordt een route langs de parels van Nieuwegein. De wandel/fietsroute zal naar verwachting op de verjaardag van Nieuwegein geopend worden.

Nieuwegein huist mooie verhalen die het waard zijn om vastgelegd en ontdekt te worden. Dat kan zowel op de fiets of al wandelend, en daarmee sluit deze activiteit aan bij alle leeftijden in de stad. Middels een QR-code zal de route te volgen zijn en op een speciale website kunnen de inwoners meer achtergrondinformatie verkrijgen over de locatie. Het cadeau komt tot stand in een mooie samenwerking tussen partijen, waarbij de Historische Kring en Gidsengroep Vreeswijk meehelpen met de beschrijvingen per locatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!