Inwoners spreken zich uit over bestedingen

Deze week ontvangen bijna 4000 Nieuwegeiners de stadsenquête bestedingen. In de enquête vraagt de gemeente inwoners welke thema’s zij het meest belangrijk vinden. Bijvoorbeeld sport, zorg, kunst & cultuur of juist groenonderhoud? Om ook in de toekomst het financiële huishoudboekje op orde te houden, wil de gemeente in 2016 en de jaren daarna een besparing realiseren. Dit kan de gemeente bereiken door keuzes te maken en anders of slimmer te organiseren. Daarom vraagt de gemeente aan inwoners om hun mening te geven en ideeën aan te dragen.

De afgelopen tijd heeft de gemeente alle zeilen bijgezet om een financieel gezonde gemeente te blijven. Door minder inkomsten vanuit de landelijke overheid en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor extra taken blijft het nodig om goed op de uitgaven te letten. Voorafgaand aan het maken van keuzes, wil de gemeente zich een beeld vormen van wat inwoners belangrijk vinden. Daarbij is er voor inwoners de mogelijkheid om tips aan de gemeente te geven om anders of slimmer te organiseren. In dit proces gaat het om keuzes op kortere termijn, in tegenstelling tot de gesprekken voor de toekomstvisie Nieuwegein 2025 waar het ging over het maken van keuzes op lange termijn.

Alle Nieuwegeiners kunnen meepraten in het forum op deze website. Inwoners zijn vaak goed op de hoogte van wat er speelt in hun buurt. Zij krijgen de mogelijkheid om ideeën over wat zij zelf of met buurtbewoners zou kunnen of willen doen aan te dragen. De gemeente legt de enquête voor aan 2500 inwoners. Dit is een representatieve steekproef, wat wil zeggen dat de groep mensen die uitgenodigd wordt voor deelname, groot genoeg is om betrouwbare uitspraken over te doen. Leden van het inwonerspanel krijgen ook de vraag om de enquête in te vullen. Andere geïnteresseerde inwoners kunnen de enquête via de website opvragen.

Als de resultaten van de enquête er zijn, bekijkt de gemeente of er aanleiding is om nog een aantal stadsgesprekken over bestedingen te organiseren. De resultaten van de enquête zijn in mei bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk