Inwoners provincie Utrecht hebben tijdens coronacrisis meer vertrouwen in bitcoin dan rest van Nederland

Door de paniek rondom het coronavirus zijn de koersen van aandelen, olie en goud gedaald. Bitcoin kon de dans niet ontspringen en halveerde in waarde. Inmiddels is de bitcoin koers hersteld en weer met 170 procent gestegen. Cryptocurrency bedrijf BLOX deed onderzoek en ondervroeg 1370 Nederlanders. Hieruit bleek dat het vertrouwen alleen maar is toegenomen.

Inwoners provincie Utrecht positiever dan rest van Nederland
Het vertrouwen in cryptomunten is ondanks de daling van de koers gelijk of zelfs groter geworden in Midden-Nederland. Dat is bijzonder, want het vertrouwen van de rest van het land is gelijk gebleven. Inwoners van de provincie Utrecht hebben dus meer vertrouwen in bitcoin dan de rest van Nederland. Slechts 25% geeft aan minder vertrouwen te hebben.

Liever bitcoin dan andere cryptovaluta
Op de vraag in welke cryptomunt het meeste vertrouwen hebben wordt bitcoin het meest genoemd. Bijna 72% van de ondervraagden noemt bitcoin de cryptovaluta waar ze het meeste vertrouwen in hebben. Dat is gelijk aan de rest van Nederland. De top drie wordt aangevuld door Ethereum (43%) en XRP (33%). Deelnemers konden meerdere digitale munten als antwoord doorgeven.

Investering voor de lange termijn
Veruit het grootste gedeelte (65%) van de inwoners uit de provincie Utrecht investeert in cryptocurrency voor de lange termijn (3+ jaar). Een kleiner deel (27%) ziet cryptocurrency’s als een kortetermijnsinvestering (minder dan 3 jaar), en 6% gebruikt crypto’s om goederen en diensten mee te betalen. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde (4%). Van alle bitcoinbezitters uit de provincie Utrecht is 92% man. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 36 en 45 jaar (27% van de respondenten).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren