Inwoners met een Stadspas kunnen gratis corona-zelftesten afhalen op Cityplaza

De afgelopen weken zijn veel Coronaregels verdwenen. Dat is goed nieuws. Toch is het coronavirus niet weg. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf en anderen kan beschermen tegen het Coronavirus. Ook inwoners met een kleine beurs. Juist zij ervaren soms drempels bij het gebruiken van testen en maskers. Omdat zij het geld niet zomaar kunnen missen.

Voor inwoners met een Stadspas zijn opnieuw gratis corona-zelftesten en mondmaskers beschikbaar. Zij kunnen die vanaf maandag 7 maart ophalen bij het GGD Informatiepunt op City Plaza. Het informatiepunt is 7 dagen per week open. U kiest dus vanaf 7 maart zelf wanneer u langskomt.

Nieuw GGD Informatiepunt op Cityplaza
Het GGD Informatiepunt is onlangs geopend en is het eerste punt in de regio. Iedereen kan hier antwoord krijgen op vragen over bijvoorbeeld gezond leven, corona en opvoeding. Of over stress en mentale gezondheid. Het informatiepunt is zeven dagen per week open en is op Cityplaza.

Betere dienstverlening
Eerder was de uitgifte van gratis zelftesten en mondmaskers op een andere manier geregeld. Toen waren er maar beperkte dagen en tijden voor het afhalen beschikbaar. Door de samenwerking met het GGD Informatiepunt kunnen inwoners zelf kiezen wanneer zij langskomen om de gratis materialen op te halen of om hun vraag te stellen.

Een Stadspas voor mensen met een laag inkomen
Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de toepasselijke bijstandsnorm hebben recht op een Nieuwegein Stadspas. Met deze pas kunnen inwoners korting krijgen op een breed aanbod van sportieve en culturele activiteiten. Ook korting op zwemlessen en huiswerkbegeleiding wordt geregeld via de Stadspas. Er zijn ongeveer 2.800 Nieuwegeinse huishoudens met een Stadspas. Elk gezinslid heeft een eigen pas.

Contactgegevens GGD Informatiepunt
Adres: Laag Raadstede 4 (naast de Jumbo)
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk