Inwoners Batau-Noord maken plan over prettig wonen

Buurtbewoners in Batau-Noord, maatschappelijke organisaties en de gemeente zitten 21 februari bij elkaar om een buurtplan te maken. Een plan over goed samen leven in de buurt.

Drempels wegnemen
Eerder deze maand is een eerste bijeenkomst geweest om met bewoners samen te kijken wat er in het plan moet komen. Contact en elkaar kennen zijn belangrijke ingrediënten voor een buurt waar bewoners prettig kunnen leven. Rogier Spoor maakte dat enkele jaren geleden zelf mee: “In een moeilijke periode kreeg ik veel steun van mijn buurvrouw. Het contact was daarvoor vooral praktisch. Ik had weleens een klusje gedaan en gereedschap uitgeleend en zo raakten we in gesprek. Ook al heb je vrienden en familie die er voor je zijn, iemand zo dichtbij die naar je omkijkt, dat is wel heel fijn.” Hij hoopt dan ook dat het buurtplan drempels wegneemt in het contact tussen buurtbewoners. “Dat vind ik nog belangrijker dan concrete oplossingen. Elkaar groeten op straat, van elkaar weten wat je te bieden hebt. We zijn toch allemaal sociale wezens.”

Wegwijs maken
In Nieuwegein is veel ondersteuning voor inwoners, maar het aanbod is verdeeld over verschillende organisaties. Die verwijzen niet altijd door naar elkaar. Hoe weet je dan waar je moet zijn met je vraag? In de wijk wonen mensen die dat wel weten. Het is prettig als je dat van elkaar weet, dan is de stap naar de juiste ondersteuning of hulp minder groot. Je hoeft het niet voor elkaar op te lossen, maar kunt wel proberen de ander op de juiste weg te zetten.”

Nieuwsgierig
Tijdens de buurtplanavond zal Rogier Spoor iets vertellen over zijn ervaringen: “Ik vind het spannend, maar ben tegelijkertijd nieuwsgierig naar wat er gebeurt en wie ik ga ontmoeten.” Inwoners die er al eerder bij waren hopen dat ook inwoners komen die eenzaam zijn of die hulp nodig hebben.

Aanmelden
De buurtplanavond is bedoeld voor inwoners van Bautau-Noord (Oortjesburg, Dukatenburg, Schellingburg, Penningburg, Kronenburg en Souvereinburg).

Wanneer: woensdag 21 februari, 19.00 – 21.00 uur (vooraf eten vanaf 17.00 uur)
Locatie: Movactor aan de Dukatenburg 1

Meer informatie en aanmelden: b.meijer@nieuwegein.nl (Bas Meijer). Graag vermelden of u wilt mee-eten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren