Invaren Nieuwe Heemsteedse brug

Op zaterdag 2 mei wordt de 220 meter lange fietsbrug Nieuwe Heemsteedse brug door HSM over het Amsterdam Rijnkanaal op zijn plek gemanoeuvreerd. Dat gebeurt tussen 14.30 en 20.00 uur. Omdat het gebied tijdelijk slecht bereikbaar is, wordt bezoekers gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.

Het invaren van een 220 meter lange brug is een omvangrijk en precies werk. Om het op zijn plek manoeuvreren van de brug vanaf de dijk te kunnen volgen, zijn er twee publieksvakken ingericht namelijk: aan de Lekkanaaldijk te bereiken via de zijweg van de Lekkanaaldijk aan de zijde van begraafplaats Noorderveld en tegenover het fort aan de Overeindseweg Houtense zijde.

Vanaf 8 juli 2015 kunnen forensen, scholieren en recreanten gebruik maken van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij de Plofsluis in Nieuwegein. De nieuwe brug maakt onderdeel uit van het landelijke project Fiets Filevrij. Door de fietsbrug ontstaat er een comfortabele snelfietsroute van Houten via de Plofsluis in Nieuwegein naar Utrecht-West, aansluitend op de snelfietsroute naar Maarssen-Breukelen-Amsterdam. Tevens is de brug een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat zich over 85 km uitstrekt van Muiden tot aan de Biesbosch. Door de fietsbrug ontstaat er een aantrekkelijke fietsroute langs de forten van de monumentale Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Fort Vechten, Fort ’t Hemeltje, Fort Overeindseweg, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk.

UPDATE: Op zaterdag 2 mei is de brug geplaatst. Hieronder op het fotocameraatje ziet u enkele foto’s van het plaatsen van de fietsbrug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren