Intocht Sinterklaas in Nieuwegein

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas samen met zijn Pieten naar Nieuwegein. Dat belooft een groot feest te worden. Die dag zal hij met de pakjesboot naar het Nieuwegeinse Vreeswijk komen. En natuurlijk komen er muziek- en jongleer- en flypieten en héél veel pakjes en pepernoten meekomen.

Burgemeester Marijke van Beukering zal de Sint van harte welkom heten zodra hij voet aan wal zet. Daarna maakt de Sint, in een authentieke auto, een tour door Vreeswijk. ‘We zullen stapvoets rijden dus er is genoeg tijd voor een foto of een selfie met één van de vele Pieten’ zo laat de Sint aan onze redactie weten.

Kom vooral wat eerder want het zal vast heel druk gaan worden en er is, vanaf 10.00 uur, een gezellige markt en ook nog een kleine kermis en kinderen van de Willem Alexander-school zullen om 13.00 uur een aantal Sinterklaasliedjes zingen.

Rond 13.45 uur zal de boot met Sint vanuit het Merwedekanaal de Vaartse Rijn indraaien. Natuurlijk komen ook nog veel andere Pietenboten mee, dus dat wordt vast heel erg leuk! En natuurlijk kunnen alle kinderen nog meedoen met de knutselwedstrijd: Ozosnel is het trouwe paard van Sinterklaas. Hij doet veel voor de Sint en brengt hem veilig over de daken om pakjes te bezorgen. Hoe leuk is het om Ozosnel zelf te gaan knutselen. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen.

Natuurlijk moesten we ook dit jaar weer verkeers- en veiligheidsmaatregelen nemen. De organisatie heeft hekken geplaatst en, zolang als dat nodig is zal een aantal straten afgesloten worden. Tijdens de intocht mogen bezoekers niet stilstaan op de Kippenbrug en de grote brug.

Sint op Cityplaza
Vanaf 14.30 uur zal Sinterklaas met al zijn Pieten aanwezig zijn op winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein. Daar start het feestje buiten en zal DJ Piet ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan met verschillende optredens. Vervolgens maakt rond 15.00 uur de enige echte Sinterklaas zijn intrede in Cityplaza. Via de parade loopt hij naar de Jumbo-kuil om hartelijk verwelkomd te worden op het podium!

Meet & Greet
Hoe sluit je zo’n dag nou af? Sinterklaas even ontmoeten natuurlijk! Tussen 16.00 en 17.00 uur heb je kans om gedag te zeggen tegen de goedheiligman. Vergeet je verlanglijstje niet!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk