Installatie Wethouders en debat Collegeakkoord 2006-2010.

Afgelopen donderdagavond was het dan zover, het nieuwe College werd met een grote meerderheid in de Raad geïnstalleerd. Wij zijn trots en gelukkig dat wij een meer dan voortreffelijke kandidaat hebben kunnen leveren voor het Nieuwegeinse Bestuur voor de komende vier jaar. Carla Breuer is een jonge persoonlijkheid die haar dossiers uitermate goed kent, zowel op hoofdlijnen en details en daar dan ook naar handelt in de Raad en buiten de Raad. Ik roep bij u graag in herinnering hoe zij de WMO visie, toch geen makkelijk onderwerp met grote kennis van zaken soeverein verdedigde in de Raad. Met een grote meerderheid werd deze WMO visie dan ook aangenomen door de Raad van Nieuwegein, en dient nu als fundament voor het definitief invullen van alle voorwaarden. De CDA fractie heeft dan ook het volste vertrouwen dat zij de portefeuille waar zij nu verantwoordelijk voor is met een grote mate van deskundigheid zal gaan beheren en uitvoeren.

In het debat viel mij op dat bijna alle niet Collegepartijen een grote mate van waardering hadden voor het Collegeprogramma. Vanzelfsprekend werden er de nodige speldenprikjes uitgedeeld, dat hoort ook zo. Met name had de fractievoorzitter van de Christen Unie Martin Monrooij een leuke en humoristische bijdrage (toch een beetje de Pietje Bel van de Gemeenteraad ?).

Aardig was het dat hij veronderstelde dat de VVD en het CDA kennelijk hadden zitten slapen tijdens de onderhandelingen. Tegelijk zij hij er achter aan dat in het nieuwe Collegeprogramma veel zichtbaar was van wat het oude College reeds had ingezet. Wie heeft er nu zitten slapen Martin als een nieuw College met de PvdA een stuk beleid voortzet van het oude College waar de PvdA geen deel van uitmaakte? En zoals je weet stond het CDA achter het oude College tot de laatste dag. Ik zal je het antwoord vast geven.

Niemand heeft zitten slapen,in de onderhandelingen gunden alle partijen elkaar belangrijke punten vanuit hun Verkiezingsprogramma die belangrijk voor hun zijn. Zo kweek je een goede sfeer en een vertrouwensband voor de komende periode. Ook Hans Reusch van D66 was positief kritisch gestemd. Je kon merken dat hij net van vakantie terug was uit Cuba en in het bijzonder uit Havanna. Hij vertelde ons leuke anecdotes, en dat kwam e sfeer in de Raad zeker ten goede. Rond uit teleurstellend was de bijdrage van de fractievoorzitter van Groen Links Manuel Sewgobind. Met zware woorden en grof geschut viel hij het nieuwe College aan en daarmee ook de Collegepartijen. Hij verweet het CDA en de VVD dat zij het oude College hebben laten zakken als een baksteen (vrij vertaald). In de Raad heb ik Manuel aangegeven dat het CDA nog steeds voor de volle 100 % staat voor wat het oude College voor de stad Nieuwegein en haar bewoners heeft gedaan.

Wij hebben nooit afstand genomen van het oude College. Maar het zou toch te gek voor woorden zijn, als hij vindt dat ik het nieuwe College maar niet moet steunen waar het CDA zelf deel van uit maakt. Ik raad Manuel Sewgobind aan om eens een bezoekje te brengen aan zijn voorganger fractievoorzitter Wil Winter, je zou hem de vraag eens moeten stellen hoe de samenwerking tussen hem en mij was in de afgelopen drie en halfjaar. Ook zou je hem moeten vragen hoe in zijn tijd het CDA en Groen Links samenwerkten aan een goed resultaat en een perfect eindproduct. Ik denk dat hij je snel uit de boze dromen kan verlossen. Kom op Manuel, ook van jouw verwachten wij positieve oppositie!!! Zoals verwacht kreeg ik via de weblog van de SP een standje. Oei ik had ze aangevallen in de Raad, dat moet je toch niet doen met nieuwelingen. Dat moet je doen op straat en niet in de RAAD om met hun slogan te spreken Ik ben blij dat mijn boodschap is overgekomen bij de SP en een verfrissend geluid in de RAAD op inhoud en argumenten is altijd welkom. Ik ga er van uit dat de SP niet alleen reageert op incidenten maar ook de grote lijnen gaat bewaken en met ons gaat bespreken.

Het motto van Martijn Stekelenburg zijn SP is prima. Zeggen waar het op staat, als het ergens over gaat. De echte Raad vindt men op straat. Van harte voeg ik hier aan toe: Maar vergeet niet te praten in de RAAD!!!!. Met vriendelijke groeten, Hennie van RandwijkFractievoorzitter CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren