Inspraakronde op ‘Avond van de Raad’ van 29 oktober

Op donderdag 29 oktober 2020 is er weer een digitale ‘Avond van de Raad’. Publiek kan helaas nog niet toegelaten worden, online worden de bewoners van harte welkom uitgenodigd om live mee te kijken. Er wordt parallel vergadert. Dat betekent dat er vanuit beide vergaderzalen een livestream wordt verzorgd.

De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:
• Inspraakronde
Heeft u een onderwerp of thema wat niet op de agenda staat maar wat u wel graag onder de aandacht brengt van de gemeenteraad? Dan kunt u de inspraakronde hiervoor goed gebruiken. Inspreken kan door aan u te melden via de griffie@nieuwegein.nl. Let op, dit kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

• Dialoog: Toekomstscenario Stichtse Groenlanden/RMN in transitie
Grip op de bedrijfsvoering vanuit Stichtse Groenlanden binnen het Recreatieschap Midden Nederland (RMN) is al enige tijd een aandachtspunt. Bureau Berenschot rapporteerde recent over de mogelijkheden voor een goede organisatie van taken bij het recreatieschap door verschillende scenario’s te beschrijven. De manier waarop de samenwerking op gebied van recreatie geregeld wordt dient daarbij ook duidelijk te zijn. Het college wil graag met de gemeenteraad in dialoog over het belang van recreatieve voorzieningen in de regio en de rol van de gemeente daarbij. Ook worden alle varianten uit het rapport van bureau Berenschot besproken.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Zaal 008:
• Informatief: Omgevingslab presenteert ontwerp omgevingsvisie
Op 1 november 2018 heeft de gemeenteraad de route om tot de omgevingsvisie te komen, uitgestippeld in de omgevingsagenda (2018-334). Samen met de stad heeft een participatietraject plaatsgevonden in de periode zomer 2019. De gemeenteraad heeft vervolgens een aantal richtinggevende uitspraken meegegeven aan het college in het voorjaar van 2020. Met het bestaande beleid gezamenlijk vormt dit de inhoud van de ontwerp-omgevingsvisie. Bij de informatieve avond wil het college de ontwerp-omgevingsvisie presenteren aan de gemeenteraad.

• Dialoog: Strategische Mobiliteitsvisie
In juni van dit jaar zijn in de startnotitie en bij een Avond van de Raad het proces en de uitgangspunten beschreven om te komen tot een Strategische mobiliteitsvisie. Op basis van participatie van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wordt een eerste concept voor de Mobiliteitsvisie uitgewerkt. Het college wil de invulling graag met de gemeenteraad doorspreken en bij de gemeenteraad een eerste reactie voor de inhoud ophalen. Vaststelling van de Mobiliteitsvisie is gepland in januari 2021.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Tot slot
Alle vergaderstukken van de Raadzaal zijn hier te vinden, voor de onderwerpen in zaal 008 klik je hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren