Inspiratiehuis Nieuwegein geopend

Op donderdag 6 juli jl. heeft wethouder Hans Adriani het Inspiratiehuis Nieuwegein geopend. Met veel belangstelling kwamen zowel cliënten, deelnemers, buurtbewoners, collega’s van Lister, ketenpartners als MOvactor, Leger des Heils, Altrecht en Geynwijs naar Buurtcentrum Galecop om de opening bij te wonen.

Het Inspiratiehuis Nieuwegein is een plek voor Hoop, Inspiratie, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezamenlijk Leren, Empowerment, Wederkerigheid en Verbondenheid. ‘In het Inspiratiehuis kun je je laten uitdagen om je comfortzone te vergroten. Bijvoorbeeld door met gelijkgestemden zelfstandig een initiatief te ontplooien. Of door je eigen ervaringen door te ontwikkelen naar ervaringskennis, waarmee jij weer anderen kunt inspireren’ aldus Ingrid van den Berkmortel, locatiehoofd van Lister De Pauw.

Hans Adriani, wethouder van Nieuwegein – met o.a. WMO en welzijn in zijn portefeuille – deed de formele aftrap met een inspirerende speech en het schrijven van zijn droom voor Nieuwegein op een wenskaartje dat in de droomboom kwam te hangen.

Kernboodschap Inspiratiehuis Nieuwegein
Het Inspiratiehuis is een plek waar je jezelf mag zijn en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Er is ruimte voor een gesprek tussen mensen met gelijke ervaringen en uitdagingen (peer-to-peer support). Tijdens de inloopuren kun je gewoon binnen lopen voor een kop koffie/thee, een praatje of een spelletje doen.

Ontmoetingen inspireren tot ontwikkeling, in het Inspiratiehuis kun je je laten uitdagen om je comfortzone te vergroten. Bijvoorbeeld door met gelijkgestemden zelfstandig een initiatief te ontplooien. Of door je eigen ervaringen door te ontwikkelen naar ervaringskennis, waarmee jij weer anderen kunt inspireren.

Workshops en trainingen
Ook hebben we een ruimte voor workshops en trainingen om je te ontwikkelen. Daarbij kun je denken aan trainingen rondom zelfhulp en herstel, zoals bijvoorbeeld de WRAP (Wellness Recovery Action Plan) maar ook herstelwerkgroepen. Waar mogelijk zoeken we verbinding en aansluiting met andere initiatieven zoals Enik en Zinnenprikkels.

Meer weten over het Inspiratiehuis Nieuwegein? Kijk dan op de website van de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk