Inkoop huishoudelijke hulp met korting mogelijk

Inwoners in Nieuwegein met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp kunnen gebruik maken van de regeling Huishoudelijke Hulp Toelage. Dit betekent dat zij voor een tarief van 5 euro per uur extra huishoudelijke hulp kunnen inkopen, bovenop de huishoudelijke hulp die ze nu al hebben. Dit kan voor maximaal 4 uur per 4 weken. Daarnaast kunnen de Sociaal Professionals van het wijkteam van de stichting Geynwijs deze regeling inzetten als inwoners vaardigheden willen opdoen om het huishouden te leren of mantelzorger zijn en even ontlast willen worden.Hierbij gaat het dan om kortdurende ondersteuning van maximaal 3 uur per week gedurende 6 weken.

Het Rijk heeft hiervoor extra budget beschikbaar gesteld. Dit is voor het jaar 2015 en 2016. Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als het budget op is, stopt ook de mogelijkheid om van de regeling gebruik te maken en dus met korting huishoudelijke hulp in te kopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren