Katern

Ingang Stadshuis aan kant Mediamarkt tijdelijk dicht

Het Atrium van het Stadshuis wordt verbouwd. Het Stadshuis wordt echt een ‘huis voor de stad’. Een plek waar iedereen zich welkom voelt. Van 5 februari tot en met 22 maart gebeurt er iets bijzonders in de verbouwing: dan worden twee loopbruggen gemaakt van bijna 25 meter lang. Ze komen op de 1ste en 2de verdieping. Via de loopbruggen kun je straks oversteken van de ene naar de andere kant van het Stadshuis. Makkelijk om bijvoorbeeld bij het consultatiebureau te komen. Dat krijgt namelijk een plek bij het ‘Jongerenplein’ op de 1ste verdieping. Ook leveren de loopbruggen extra ruimte op voor de boekencollectie van de bibliotheek.

Tijdelijk één ingang open
Van 5 februari t/m 22 maart is de ingang van het Stadshuis aan de kant van de Raadstede (Mediamarkt) gesloten. Ook de grote trap in het Stadshuis is dan dicht. Ga je naar de bibliotheek of MOvactor, of heb je een afspraak? Gebruik dan de andere ingang. Dit is de draaideur aan het Stadsplein, tegenover theater DE KOM. Binnen kun je de lift nemen naar de juiste verdieping.

Opslag Raadstede
De stalen onderdelen voor de bruggen worden aangevoerd via het Stadsplein en opgeslagen op de Raadstede. Aan de zijkant van de Mediamarkt. De opslag is één bouwhek (3,5m) breed, dus er blijft genoeg ruimte over om naar de winkels en fietsenstalling de Fietspomp te gaan.

Stadshuis Nieuwegein

Nieuwegeinstraat en maakplaats
Op de begane grond zijn onder andere 2 tussenvloeren gemaakt. Hier komen 2 bijzondere plekken: de Nieuwegeinstraat en de maakplaats.

In de Nieuwegeinstraat is straks alles over onze stad te vinden, van geschiedenis tot toeristische tips. Naast boeken komt er een informatiepunt van het Utrechts Archief. Er zijn zitjes die uitkijken op de hal en ook onder de tussenvloer komen verschillende hoekjes waar je kunt zitten.

In de maakplaats kan iedereen aan de slag met verschillende materialen, machines en media. Dat kan van alles zijn, legt Kiki Bathoorn van de bibliotheek uit: “Van robots programmeren tot je eigen film maken. Denk ook aan open labs voor kinderen en ouders, of bijvoor­beeld kleding duurzaam hergebruiken. Het wordt dus niet alleen een plek voor techneuten!”

Beide vloeren krijgen een trap en een lift. Zo zijn ze voor iedereen goed te bereiken.

Stadshuis verbouwing

Nieuwegeinstraat in aanbouw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk