Informatiestand over epilepsie in St. Antonius Ziekenhuis

Donderdag 26 mei a.s. staat er in het St. Antonius Ziekenhuis een informatiestand over epilepsie. Deze informatiestand is een onderdeel van de collectecampagne van het Nationaal Epilepsie Fonds van 23 tot 28 mei as. In deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor epilepsie. Het St. Antonius Ziekenhuis werkt graag mee aan deze bewustwording. Naar schatting hebben circa 120.000 mensen in Nederland epilepsie en er worden per jaar ongeveer 12.000 nieuwe diagnoses gesteld.
De informatiestand is te vinden in het St. Antonius, locatie Nieuwegein, wachtruimte Zuid (tegenover de apotheek). Van 9.00 tot 16.00 uur is de stand bemenst door medewerkers van de Epilepsie Vereniging Nederland en twee medewerkers van het UMC Utrecht die meewerken aan het EURAP-onderzoek (European Registry of Antiepileptic Drugs and Pregnancy). Het EURAP is een internationaal onderzoek naar de effecten van anti-epilepticagebruik tijdens de zwangerschap op het ongeboren kind. Bezoekers kunnen hier alles te weten komen over dit onderzoek. Daarnaast is er informatie verkrijgbaar over het werk van de epilepsieconsulente van het St. Antonius Ziekenhuis en wat zij voor u kan betekenen.
Bij de stand kan men de (ervarings)deskundigen alle vragen stellen rondom epilepsie. Verder is er diverse schriftelijke informatie verkrijgbaar: van algemene informatie over epilepsie tot informatie toegespitst op speciale groepen zoals kinderen en vrouwen. Tevens zijn er folders beschikbaar over speciale vakanties, contactgroepen, erfelijkheid en wet & regelgeving etc.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: