Informatiemarkt vernieuwing Muntplein

Ruim honderdvijftig belangstellenden hebben de informatiemarkt voor bewoners over het vernieuwingsplan voor winkelcentrum De Batau bijgewoond. Tijdens de twee bijeenkomsten, die deze week plaatsvonden, konden bewoners en omwonenden kennis maken met het plan van AM Real Estate Development om het winkelcentrum te vernieuwen en uit te breiden.

De aanleiding van de vernieuwing is dat zowel bezoekers als winkeliers van het drukbezochte winkelcentrum aangaven dat zij graag het winkelaanbod verruimd en verbreed zien. In opdracht van de winkeliers heeft projectontwikkelaar AM Real Estate Development daarom een vernieuwingsplan voor Muntplein gemaakt.

Tijdens de informatiemarkt presenteerde ontwikkelaar AM RED het plan. Een film gaf bezoekers duidelijk inzicht hoe het nieuwe winkelcentrum De Batau er uit komt te zien. Andere aanwezigen waren de gemeente Nieuwegein en Mitros die voornemens zijn om medewerking te verlenen aan het plan. Bezoekers kregen de gelegenheid vragen te stellen en te reageren op het plan. Daar waar mogelijk worden de reacties gebruikt bij de vervolgstappen in het proces. In de tweede helft 2015 zou het winkelcentrum klaar moeten zijn.

Winkelcentrum De Batau, beter bekend als ‘Muntplein’, verandert de komende jaren in een aantrekkelijk centrum met een uitgebreid winkelaanbod. Het plan voor vernieuwing van het Muntplein bevat onder meer bijna een verdubbeling van het winkelvloeroppervlak en het vernieuwen van de bestaande winkels. Het doel hiervan is om het nu grauw ogende winkelcentrum een kwaliteitsimpuls te geven en daarmee mooier, ruimer, gevarieerder en gezelliger te maken. Bovendien wordt de leefomgeving daarmee prettiger voor de huidige en toekomstige bewoners. Tegelijkertijd biedt deze vernieuwing ondernemers mogelijkheden om op structurele wijze rendabele bedrijfsvoering te kunnen voeren. (Klik op het cameraatje voor de video-impressie.)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk