Informatiemarkt over doorliggen

In het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is op woensdag 7 en donderdag 8 april a.s. een informatiemarkt over decubitus. Decubitus, ook wel ‘doorliggen’ genoemd, zijn de wonden die kunnen ontstaan als een patiënt veel moeten liggen of zitten terwijl hij niet zelf van houding kan veranderen. Bij patiënten in een ziekenhuis moet hiermee rekening gehouden worden, maar ook bij mensen die thuis verzorgd worden. Decubitus veroorzaakt veel pijn en ongemak voor de patiënt.

De informatiemarkt wordt georganiseerd in het servicecentrum van Patiëntenvoorlichting. Van 10.00 tot 14.00 uur wordt hier informatie gegeven over het voorkomen en behandelen van decubitus. Zo zijn er speciale matrassen te zien die de druk op de kwetsbare plekken in de huid verminderen en laten speciaal opgeleide verpleegkundigen zien welk verband in het ziekenhuis maar ook thuis gebruikt kan worden bij decubituswonden. Verder is er informatie beschikbaar over hoe je met decubitus omgaat in de thuissituatie en welke hulpmiddelen er bestaan. Daarnaast kunnen bezoekers zien welke rol verschillende instanties en verpleegkundigen hebben bij de zorg voor patiënten met doorligplekken. En natuurlijk zijn er allerlei folders beschikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren