Informatiebijeenkomst Schizofrenie

Altrecht organiseert een informatiebijeenkomst en ondersteuningsgroep voor familieleden en partners van mensen met Schizofrenie. Deze activiteiten vinden plaats in Utrecht.

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het idee dat familieleden en partners zwaar onder druk kunnen staan in hun thuissituatie, waar zij te maken hebben met iemand met schizofrenie. De avond is bedoeld om een handvat en praktische tips te geven voor de omgang en informatie over het ziektebeeld en het verloop hiervan. Inhoudsdeskundige en spreker op de avond is mevrouw S. Kruyt, die werkzaam is als psychiater bij Altrecht. Zij vertelt over oorzaken en kenmerken van Schizofrenie, en over vooruitzichten voor de toekomst. Daarnaast beantwoordt zij vragen van aanwezigen samen met mevrouw T. van Hees, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Altrecht. De bijeenkomst wordt gehouden op 17 februari 2003, aan de Tolsteegsingel 2a te Utrecht van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis, wel moet u zich laten inschrijven.

Vervolgens start in het voorjaar een ondersteuningsgroep. De groep is bedoeld voor familieleden en partners, die behoefte hebben aan handreikingen voor het omgaan met degene met Schizofrenie, en met de gevolgen van Schizofrenie in hun leven. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn: ‘Omgaan met iemand met Schizofrenie’, ‘Vasthouden van eigen bezigheden’, ‘Omgaan met een naderende crisis’, ‘Omgaan met reacties uit de omgeving’ en ‘Steun vragen’.

De groep komt 5 of 6 avonden bij elkaar en wordt gehouden in Utrecht. Deelname is € 12,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Aanmelding voor de activiteiten is verplicht. Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met de afdeling Preventie van Altrecht, telefoon 030 – 699 91 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk