Informatiebijeenkomst over de nieuwe NIP- bijdrage voor isoleren

Samen met Energie-N organiseert de gemeente op 16, 17 en 23 januari informatiebijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor isolatie aan je woning. Speciale aandacht is er dan ook voor de nieuwe NIP-bijdrage van € 1.460,- voor het isoleren van dak, spouwmuur, vloer of het vervangen van het glas in je woning.

energie-n

Voor wie is het Nationaal Isolatieprogramma (NIP)?
De NIP-bijdrage is beschikbaar voor woningen in Nieuwegein met een WOZ-waarde tot € 429.300,- en een energielabel D, E, F of G. Heeft je woning geen label maar is er nog de mogelijkheid om twee delen (dak, spouwmuur, vloer, glas) te isoleren, dan kun je de bijdrage ook aanvragen. En het mooiste is: De NIP-bijdrage is gewoon te combineren met andere subsidies, zoals de ISDE-subsidie.

Kom langs, ook als je geen aanspraak kunt maken op de NIP-bijdrage
Op de informatieavond geven wij informatie over welke subsidies er beschikbaar zijn en welke mogelijkheden er zijn wanneer je bepaalde kosten niet zelf kunt betalen. Ook geven we je inzicht in alle isolatiemogelijkheden voor dak, vloer, gevel en glas en waarom je voor een bepaalde oplossing kiest. Met handige tips zorgt Energie-N dat je beslagen ten ijs komt als de specialist straks voor de deur staat. En natuurlijk is er alle ruimte voor vragen!

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
Het mooiste cadeau voor het nieuwe jaar is een comfortabel en duurzaam huis. Paul Triepels, voorzitter van de vrijwilligersorganisatie Energie-N: “Meld je vooral aan voor een van de informatiebijeenkomsten! In een paar uurtjes ben je helemaal op de hoogte van alle subsidie- en financieringsmogelijkheden. Ook praten we je bij over alle vormen van isolatie. En met de nieuwe NIP regeling staat echt niets meer in de weg om je huis goed te isoleren. De gemeente én Energie-N helpen je daarbij van plan tot en met uitvoering.”

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
De bijeenkomst van 16 januari is speciaal voor woningen die voor 1975 zijn gebouwd (slecht geïsoleerd). De bijeenkomsten op 17 en 23 januari zijn voor alle woningen.

Nu al een vraag?
Kijk op de website voor informatie, vragen & antwoorden en het aanvragen van de NIP-bijdrage.
Nu al een vraag? Stel deze dan aan het duurzaamheidsloket! duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl of kom langs. Of mail of bel Energie-N: info@energie-n.nl – 030-2378312 (werkdagen 20-21 uur).

Agenda Energie-N

Wanneer Onderwerp
Elke dag van de week Mail je vragen naar info@energie-n.nl of geef je op voor een energiegesprek of warmtescan
Werkdagen van 20:00 – 21:00 uur Bel voor vragen naar 030-2378312
Zaterdag 06-01-2024, 11:00 – 14:00 uur De Energiebakfiets staat bij goed weer op de zaterdagmarkt. Bij slecht weer: inloop in de Bibliotheek op de tweede verdieping van het Stadshuis.

Over Energie-N
De vrijwilligers van stichting Energie-N helpen Nieuwegein op weg om een klimaat neutrale gemeente te worden. Dat doen wij door inwoners, beleidsmakers en andere betrokkenen objectief te informeren over de mogelijkheden voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in de gemeente Nieuwegein, door middel van het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk