Informatieavond over: ‘Daginvulling en dementie’

Donderdag 22 november aanstaande geeft het Alzheimer Café Nieuwegein een voorlichtingsavond in het Zorgcentrum Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein. Deze keer over ‘Daginvulling en dementie.’ De avond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Lichamelijk, maatschappelijk en sociaal actief blijven is belangrijk, maar voor mensen met dementie niet altijd vanzelfsprekend. Deelname aan een dagvoorziening kan zorgen voor structuur en voor een zinvolle en gezellige daginvulling. Bovendien krijgt de mantelzorger meer tijd voor zichzelf. Met medewerkers van drie organisaties bespreken wij de mogelijkheden hiervoor in Nieuwegein. U hoort hoe het er aan toe gaat, hoe deelname geregeld kan worden en wat de kenmerken zijn van de verschillende voorzieningen. Ook komen vragen aan de orde zoals ‘hoe omgaan met weerstand’ en ‘welke alternatieven er zijn als een dagvoorziening niet passend is?’

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastspreker. Na de pauze kunt u uw eigen vragen stellen of uw eigen ervaringen delen. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk