Informatieavond Beleidskader Wmo Gezondheid

De gemeente organiseert op dinsdag 8 april van 20.00 tot 22.00 uur in ’t Veerhuis een informatiebijeenkomst voor inwoners en medewerkers van organisaties over het concept Beleidskader Wmo(welzijn)- Gezondheid. De toelichting op het concept Beleidskader wordt gegeven door wethouder Hans Adriani. De inloop is vanaf 19.30 uur, het adres van ’t Veerhuis is Nijemonde 4 in Nieuwegein.

De gemeente Nieuwegein wil een krachtige samenleving zijn met gezonde inwoners. Iedereen doet mee en zorgt naar vermogen voor zichzelf en elkaar. Voor inwoners die dit nodig hebben, is er goede ondersteuning. In het concept Beleidskader is aangegeven hoe de komende jaren vorm wordt gegeven aan zorg en welzijn. Het gaat daarbij om het versterken van gezond leven, zelfredzaamheid, participatie (mee doen), sociale samenhang, efficiëntie en effectiviteit van ondersteuning.

In het kader van de inspraakprocedure hebben belanghebbenden de gelegenheid om hun reactie op het concept beleidskader Wmo (Welzijn)-Gezondheid schriftelijk in te dienen. De gemeente moet deze zienswijzen voor dinsdag 22 april 2014 hebben ontvangen.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen: Gezonde Wijk, Eigen kracht en ondersteuning, Initiatieven van inwoners zelf, Vrijwilligers en mantelzorgers. In groepjes worden de thema’s verder besproken en uitgewerkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk