Informatieavond aanleg 3e kolk Beatrixsluis

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein-Vreeswijk en aan de verbreding van het Lekkanaal. Op dinsdag 24 april vindt een informatiebijeenkomst plaats over de geplande werkzaamheden, de laatste ontwikkelingen en de effecten op de directe omgeving. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom op dinsdag 24 april tussen 16.00 en 21.00 uur, in de vergaderruimte van de sluis.

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de sluis een knelpunt te worden. De Prinses Beatrixsluis krijgt daarom een 3e kolk, waarvoor ook het Lekkanaal wordt verbreed. Dit kan effect hebben op onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals het verplaatsen van het aantal kazematten.

Rijkswaterstaat vertelt meer over de werkzaamheden tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 24 april 2012 tussen 16.00 en 21.00 uur. U kunt vrij inlopen. Locatie: Vergaderruimte van de Beatrixsluis (gebruik de rode deur), Beatrixsluis 1, 3433 NG Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk