Informatie over somberheid en depressiviteit

Altrecht Preventie organiseert in november een informatiebijeenkomst over somberheid en depressie in Utrecht. Iedereen voelt zich wel eens somber. Bijvoorbeeld als er iets onplezierigs is gebeurd, zoals tegenslag op het werk, ziekte of een conflict met een vriend. Soms is de oorzaak van sombere gevoelens niet duidelijk en blijft de somberheid bestaan. Alles lijkt dan kleurloos voor iemand en degene heeft nergens plezier meer in. Vaak doen zich dan ook andere klachten voor, zoals slaapproblemen, problemen met eten, moeheid, schuldgevoelens of concentratieproblemen. Als deze problemen enige tijd blijven bestaan, kan het zijn dat iemand depressief is.

Mensen die last hebben van sombere of depressieve gevoelens, hun directbetrokkenen en andere belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst ‘Somberheid en Depressie’ op woensdag 26 november 2003. Aan deze avond werken mw. T. van Hees en mw. L. Overduin mee, die werkzaam zijn bij Altrecht Preventie. Zij vertellen over kenmerken van somberheid/depressie, het omgaan met sombere/depressieve gevoelens en het omgaan met iemand die somber/depressief is. Daarnaast beantwoorden zij vragen van aanwezigen. Familieledenorganisatie Labyrint-In Perspectief verzorgt een boekentafel op deze avond.

De bijeenkomst wordt gehouden op een locatie van Altrecht aan de Jutfaseweg 205 in Utrecht van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis, aanmelding vooraf gewenst. Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Altrecht Preventie, telefoon 030 – 699 91 50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk