Informatie & Communicatie

In het weekblad ONS Nieuwegein, stond vrijdag 7 oktober een interview met Hennie van Randwijk en Willem Wijntjes. In dit interview ging het over het betrekken van inwoners van onze stad bij de ontwikkelingen van de binnenstad. Daartoe doet het CDA hier een voorstel  om een informatiecentrum in de Binnenstad operationeel te hebben.  
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden hoe belangrijk communicatie is. Het praten met elkaar. Wat doet de gemeente, wat doen de mensen van de politieke partijen, waar zijn ze mee bezig? Hoe vaak bereiken ons niet berichten, dat zaken onduidelijk zijn, dat brieven te lang op het gemeentehuis blijven liggen, een antwoord erg lang op zich laat wachten. Dan denk je als raadslid, dat de inwoners van alles op de hoogte zijn en ieder keer weer ontdek je, dat die communicatie toch niet zo loopt als je mag verwachten. 
Praten met elkaar, uitleg geven over zaken is zo belangrijk, dat wil niet zeggen, dat als iemand ergens een brief over schrijft, ontevreden is, iets anders wil, dat deze persoon dan op alle punten gelijk moet krijgen. Altijd blijft het belangrijk, dat je kunt uitleggen hoe iets in elkaar zit, de burger meer begrip kan opbrengen waarom bepaalde beslissingen zijn genomen. 
Het College van Burgemeester en Wethouders geeft aan contacten met de burger erg belangrijk te vinden. Service wanneer de burger in het gemeentehuis komt, als digitale bezoeker op de website en service bij telefonische/schriftelijke contacten. Ook hecht dit College niet alleen aan informeren, maar ook zijn er de mogelijkheden voor de burger om te participeren of in te spreken bij een besluitvormingsproces. Dit gebeurd ook en veelal door bewoners, die zich georganiseerd hebben in bewonerscommissies, wijknetwerken, seniorenraad, clientenraad, platforms enz.enz. Dit zijn zeer betrokken nieuwegeinse burgers, zij zetten zich in voor hun leefomgeving, buurt, sportvereniging enz. Betrokken en enthousiast. Dit waarderen wij als raadsleden zeer. 
Wijknetwerken zijn een uitgesproken medium om deelname aan de samenleving door burgers te bevorderen.Maar dan moeten deze wijknetwerken wel actief zijn, geen lege websites hebben, een wijkkrantje blijven publiceren. Ook zijn de wijkwethouders  ingesteld en bezoeken met grote regelmaat hun wijknetwerkvergadering. Wel moet verbeterd worden, dat de wijkbewoners weten wanneer de wijkwethouder bij hen in de wijk is en weten dat ze dan kunnen praten met de wethouder. Kennen en gekend worden. Dit alles om meer burgers betrokken en enthousiast te krijgen. Op dit moment is de communicatie in onze gemeente conform de cijfers in de programmabegroting niet voldoende, dus hier is nog veel werk te verrichten. 
Het CDA heeft in ieder geval weer een stap in de goede richting gezet. Nu weer een informatiebord op City Plaza, waar u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen van de binnenstad, wat er de komende 10 jaar gaat gebeuren, hoe ver het met de plannen is. Niet alleen informatie verstrekken, maar ook trachten u bij de plannen te betrekken. Communicatie is in onze fractie nu en in de toekomst van groot belang. We kennen allemaal de gesprekken op verjaardagen,”de ver van mijn bed show”, maar u kunt altijd bij de politieke partijen en de wethouders terecht. U stemt 1 keer in de 4 jaar en daar hoeft het niet bij te blijven. Zoek contact met ons, wij zijn er voor u!! 
De CDA fractievergaderingen zijn dan ook openbaar, wij zijn altijd bereid de ontwikkelingen, de besluiten die we nemen uit te leggen, verantwoording voor gedane zaken of uitleggen waarom we iets gaan doen. Vooraf met de CDA fractie van gedachten wisselen over te nemen besluiten is vaak beter en via het raadsinformatie systeem weet u wat er op de agenda’s van de raadscommissies staat, dus wat er gaande is. Maar ook gemeentelijke zaken, die niet op de agenda’s van de commissies of raad staan, maar waar u vragen over heeft of meer vanaf wil weten willen wij graag met u bespreken.Alle telefoonnummers van de fractieleden staan in de gemeentegids.  
Als raadsleden horen we graag uw mening, doe mee en bel ons, wij zijn en blijven uw volksvertegenwoordigers.  
Frederique van Dort

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk