Infomiddag Windpark Nieuwegein

Altijd wel eens een windturbine van dichtbij willen zien? Wilt u meer weten over de inspraakprocedure rond Windpark Nieuwegein? Kom dan naar de inloopmiddag in het Natuurkwartier over Windenergie op woensdag 27 maart van 13:00-17:00 uur en laat u rondleiden door de Poldermolen en/of Windpark Lopik.

Aanleiding voor deze informatieve middag is onder andere de start van het inspraakproces voor het realiseren van Windpark Nieuwegein: 5 windturbines tussen bedrijvenpark Het Klooster en Rijksweg A27. Het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag voor de omgevingsvergunning liggen vanaf 1 maart tot en met 11 april ter inzage. De betreffende stukken zijn deze middag in te zien. Medewerkers van de gemeente en Eneco zijn aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Verder kunt u deze middag op een leuke manier kennis maken met oude en nieuwe windmolens. U kunt namelijk een kijkje nemen in de Poldermolen midden in het Natuurkwartier en ook een excursie maken naar het nabij gelegen windpark Lopik. Dit is een windpark van Eneco met 3 moderne windturbines, die met hun productie 4300 huishoudens van energie kunnen voorzien. Om 13:00 en om 15:00 zal er een bus vertrekken vanaf het MEC naar het windpark, met daarin aanwezig een WindGids van Eneco. De WindGids kan u alles vertellen over het windpark. De bussen zullen respectievelijk om 15:00 en om 17:00 weer terug zijn op het MEC.

In verband met het maximaal aantal beschikbare plaatsen in de bus, wordt u verzocht om vooraf, onder vermelding van het gewenste tijdstip van vertrek, aan te melden via info@windparknieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk