Verduurzamen voor VVE’s: ‘Energie-N helpt!’

Afgelopen week was Energie-N op bezoek bij de werkgroep verduurzaming van de Vereniging Van Eigenaren Zwaardenburg. Net als iedereen willen deze woningeigenaren graag verduurzamen, én geld besparen én comfortabel wonen! Logisch. Maar waar begin je, wie moet dat uitvoeren en hoe pak je dat aan als VVE? En is het wel de taak van de VVE?

Om de VVE daarbij te helpen, leidde Triepels de aanwezigen allereerst enthousiast door alle mogelijkheden om de woningen te verduurzamen. En wat daarbij komt kijken natuurlijk. Van de keuze voor de juiste isolatiematerialen tot en met de invloed van de verbetering van het energielabel op de verkoopprijs.

Traditioneel is de taak van de VVE alleen om het gebouw in goede staat te houden, niet zo zeer te verduurzamen. Maar deze nieuwe tijd vraagt ook aan een VVE om dat extra stapje te zetten en serieus te kijken naar verduurzaming. Wat kan onder de mantel van de VVE en welke zaken kunnen de eigenaren beter zelf oppakken doen? Zo is het jammer als een bewoner het glas vervangt, terwijl de VVE misschien over twee jaar besluit dat alle kozijnen vervangen moeten worden door kunststof met trippel glas. En iets als zonnepanelen? Hoe verdeel je de kosten en de baten over de verschillende huishoudens?

Veel vragen dus, waar ook Energie-N niet alle antwoorden op heeft, maar wel kan doorverwijzen. En de avond heeft de werkgroep van VVE Zwaardenburg zeker aan het denken gezet! Ook een VVE? Bel ons gerust voor advies. En kijk eens op deze website.

Wacht niet te lang: maak een afspraak voor een warmtefoto van je huis!
Maak nu een afspraak voor gratis energieadvies en een warmtefoto tegen kostprijs (20 euro)! De agenda van onze energieadviseurs loopt al aardig vol. Geef je op met naam, adres en telefoonnummer: info@energie-n.nl. Kijk voor meer informatie op de website: www.energie-n.nl

Foto: De leden van VVE Zwaardenburg krijgen een stoomcursus verduurzamen van Energie-N voorzitter Paul Triepels uit Nieuwegein.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk