Katern

Industrieterrein De Liesbosch afgesloten vanwege asbest

Vanwege de brand zondagavond is het bedrijventerrein De Liesbosch afgesloten. Bij de brand is asbest vrijgekomen en dat moet opgeruimd worden. Het afgebrande pand is NIET het voormalig distributiecentrum van Albert Heijn, maar een loods aan de Ravenswade 38-40. Het zou binnenkort gesloopt worden. Op het dak lagen grote hoeveelheden asbestplaten. Of het om brandstichting gaat is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Het afgebrande pand. (Foto: Mark van Meteren)

In eerste instantie dacht de brandweer dat deze asbestplaten maar beperkt over het bedrijventerrein was verspreid, maar na onderzoek van een gespecialiseerd bedrijf bleek de mogelijk kankerverwekkende stof, ook op de provinciale weg N408 te liggen, die langs het terrein loopt. Het bedrijf zal de hele dag verder onderzoek doen. Het schoonmaken van het hele gebied zal enkele dagen in beslag nemen. Momenteel lopen mannen in witte pakken op het terrein.

Vanwege de afgelegen ligging van het bedrijventerrein en de relatief gunstige wind verwacht de brandweer dat asbestdeeltjes de omwonenden niet hebben bereikt. De rook is volgens de brandweer zo goed als weg, maar het omgevingsadvies ramen en deuren gesloten te houden geldt nog.

Afgezet gebied
De komende periode zal het gebied rondom het afgebrande distributiecentrum afgezet zijn in verband met het verwijderen van de asbest.

Vanwege een asbestonderzoek zijn er de komende uren een aantal wegen afgezet rondom industrieterrein de Liesbosch:

De Laaggravense weg (N408) tussen verkeersplein Hooggraven (afslag 18 van de A12) en de Houtenseweg is komende uren in beide richtingen afgesloten.

•De Koppeldijk ter hoogte van de Utrechtseweg is voor al het verkeer gesloten.
•De fietspaden gelegen aan de Waijensedijk ter hoogte van de Fortweg, het Seychellenpad ter hoogte van de Koppelbrug en het Liesboschpad ter hoogte van de A12 zijn afgesloten.
•De Ravenswade is op 2 plekken afgesloten.
•Bedrijventerrein Laaggraven is waarschijnlijk nog de hele dag niet bereikbaar.

Verkeer kan de Liesbosch beperkt bereiken. Verkeer van en naar Houten via Limesbaan (N421) of via De Staart. Inwoners van Nieuwegein wordt verzocht de Pletterburgerbaan en de Laagravenseweg te mijden. Inwoners van Houten wordt verzocht de Utrechtseweg en de Laagravenseweg te mijden.

Het afgezette gebied in verband met de brand

Het kan nog enkele dagen duren voordat het hele gebied wordt vrijgegeven. Zodra delen van het gebied schoon zijn, worden die vrijgegeven. Deze informatie plaatsen we ook op onze website. De gemeente Nieuwegein onderhoudt contact met de bedrijven via de vier VVE’s van het bedrijventerrein. Bedrijven die vragen hebben, kunnen bellen naar het KCC van de gemeente Nieuwegein via telefoonnummer: 14 030.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren