Inbrekers opgepakt in Galecop

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 juni hielden agenten zes verdachten aan die probeerden in te breken in een woning aan de Floris van Dijckhage.

Rond 02.55 uur meldde een oplettende getuige dat er ingebroken zou worden in een woning. Toegesnelde agenten zagen zes personen die allen op de vlucht sloegen. Twee van hen konden direct worden aangehouden, vier anderen renden weg, probeerden te ontkomen via tuinen van buren, maar konden in de omgeving worden aangehouden. De zes, in de leeftijd van 20 tot 41 jaar uit Rotterdam, Haarlem en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden meegenomen naar het politiebureau. In de omgeving van de woning troffen agenten inbrekersgereedschap aan dat in beslag werd genomen. Tevens werden er twee auto’s in beslag genomen waar de verdachten zich mogelijk mee vervoerd hadden.

In de woning verrichtten agenten onderzoek omdat er informatie was dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Dit bleek niet het geval, uit de woning was niets weggenomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Werkt u ook mee aan een veilig Nieuwegein? Meld u dan aan bij de BuurtWhatsApp Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk