Inbreker opgepakt na poging tot inbraak

Vrijdagavond 3 maart jl. heeft de politie van Nieuwegein een inbreker op heterdaad kunnen betrappen tijdens een inbraak aan de Ernest Claeshove in de wijk Galecop. De politie werd gealarmeerd door een wijkbewoner die rond 20.15 uur gestommel hoorde in de woning waarvan hij wist dat de bewoners op vakantie waren. De politie was snel ter plekke omdat zij toch al in de wijk aan het surveilleren waren. Bij een woning op de Ernest Claeshove bleek dat er een raam was opengebroken.

Politieagente Linda J. laat weten: ‘Toen we aankwamen op de bewuste locatie bleek al snel dat de verdachten nog aanwezig waren. We moesten echter een keuze maken qua positionering. Toen ik achter de woning was hadden de verdachten ons door en gingen er al rennend vandoor, beide een andere kant op. Achtervolgingen met diverse, inmiddels ook gearriveerde collega’s en de inzet van de hondengeleider en de helikopter, hebben uiteindelijk geleid tot de aanhouding van één verdachte.’ Het betreft een 19-jarige man uit IJsselstein.

De politie heeft de omgeving grondig uitgekamd om de andere dader te kunnen aanhouden, echter is hij, ondanks de inzet van de hondenbrigade en de politiehelikopter, niet meer gevonden. Door het snelle optreden van de politie en de alerte getuige hebben de inbrekers niet de kans gehad om de woning binnen te komen, er is dus niets weggenomen. De verdachte zit nog vast. De recherche onderzoekt de zaak.

Werkt u ook mee aan een veilige wijk? Meld u dan aan bij Buurtwhatsapp Nieuwegein. Inmiddels hebben meer dan 3000 inwoners zich aangemeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk