In welke stad voel jij je thuis?

Hoe ziet Nieuwegein eruit over tien jaar? Die vraag stelde de gemeente eerder dit jaar aan vele Nieuwegeiners. Nu zijn daar vier scenario’s voor de toekomst uit voortgekomen. Ieder scenario schetst een stad van de toekomst. In welke stad voel jij je thuis? Stem op je favoriete stad!

In welke stad voel jij je thuis? De gemeente Nieuwegein hoort het graag van u. Tot 1 december kun je op deze website stemmen op jouw favoriete stad, een stemwijzer invullen om te zien welke stad het best bij jou past en vertellen waarom je jezelf wel (of niet!) in die stad ziet wonen.

  • De Fijne Woonstad, waar Nieuwegein een stad is geworden voor mensen die prettig wonen hoog in het vaandel hebben staan. Ze komen af op het gevarieerde en betaalbare woningaanbod, de relatieve rust en de goede basisvoorzieningen.

  • De Bruisende Stad, want Nieuwegein bruist in 2025! We zijn een levendige stad waar altijd wat te doen is. Nieuwegein is dynamisch en betaalbaar. Het is een komen en gaan van nieuwe gezichten, zoals starters en ondernemers.

  • De Stad van Ontmoeting, waar iedereen in 2025 samenwerkt aan een sociale en duurzame stad waar je graag langere tijd wil wonen.

  • De Dorpse Stad, een stad van nabijheid, kleinschaligheid, authenticiteit en tradities. De stad is rustig en we kennen elkaar.

    Tijdens de Vooravond van de Toekomst op dinsdag 24 november kunt u in gesprek gaan over deze vier scenario’s. Wat zijn de voor- en nadelen van iedere stad? ‘Uiteindelijk komen we tot één toekomstvisie. Op basis hiervan kunnen we in het vervolg betere keuzes maken’ aldus de gemeente. Aanmelden voor de Vooravond van de Toekomst kan hier.

  • Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

    Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk