‘In de put, uit de put’ voor senioren

Vanaf woensdag 25 september 2002 organiseert Altrecht, afdeling Preventie een cursus voor mensen vanaf 55 jaar die last hebben van depressieve klachten. De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats in Utrecht-Lunetten.

De cursus ‘In de put, Uit de put’ is geen gespreksgroep of psychotherapie. Er wordt niet gesproken over de jeugd of het diepste innerlijk. Uitgangspunt is de situatie zoals die nu is. Deelnemers leren vaardigheden die kunnen helpen de sombere gevoelens te overwinnen. Cursus-onderwerpen zijn: depressiviteit, stress en ontspanning, assertiviteit, anders-leren-denken en plezierige activiteiten. De cursus kost € 25,- (inclusief werkmaterialen, koffie en thee). De begeleiding van de cursus is in handen van twee psychologen, werkzaam bij Altrecht, Divisie Ouderenzorg. De cursusgroep bestaat uit acht tot twaalf deelnemers. Voor de cursus begint heeft iedere cursist een kennismakingsgesprek met de cursusleiding.

Belangstellenden kunnen – graag voor 12 september a.s. – contact opnemen met Altrecht, afdeling Preventie, Mw. J. Dwarswaard of Mw. J. Kolk, tel. 030 – 69 99 150.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk