Wethouder geeft startsein hoogste toren in Stationsgebied City Nieuwegein

In opdracht van ontwikkelaar FRESCH Real Estate is Bouwbedrijf Akor op 2 september 2022 gestart met de bouw van The New Citizen in Nieuwegein. Tijdens dit evenement werd op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van dit project. Met de bouw van deze woontoren wordt de transformatie van City Nieuwegein van kantorenlocatie naar woonomgeving een flinke boost gegeven. “The New Citizen wordt de eerste woontoren van formaat in City Nieuwegein. Met 65 meter een markant en zeer duurzaam woongebouw, op de plek waar de tram City binnenkomt. We zijn blij met deze nieuwe appartementen. Ze zijn hard nodig, want de woningnood is hoog”, aldus Marieke Schouten, wethouder van gemeente Nieuwegein.

128 huurappartementen
In The New Citizen worden 128 appartementen voor de vrije sector huur gerealiseerd. Met een woonoppervlakte tussen de 56 m² en 84 m². Binnen het project is veel aandacht voor eigentijdse interieurontwerpen en design. De woningen en het gebouw onderscheiden zich door de eigentijdse interieurontwerpen van VOID interieurarchitectuur. Op de benedenverdieping in de plint van het gebouw is er plek voor kleine, commerciële ruimten. De 65 meter hoge toren wordt straks een herkenbaar onderdeel van City Nieuwegein en het hoogste gebouw in het Stationsgebied. “Dit wordt wonen op het hoogste niveau”, aldus de directie van FRESCH, Ruben Freudenthal & Guido Schmitt.

Duurzame binnenstad Nieuwegein
The New Citizen is onderdeel van City Nieuwegein. Hier ontwikkelt gemeente Nieuwegein samen met partners in co-creatie een toekomstbestendige, duurzame, groene en gezonde binnenstad. Met ruim 2.200 duurzame woningen en een klimaat adaptief plan voor de openbare ruimte, is de duurzaamheidsambitie hoog. Afgelopen maart nam City Nieuwegein de Publieksprijs SKG Award 2022 in ontvangst. Een Nederlandse prijs voor een bijzonder initiatief in duurzame gebiedsontwikkeling.

Moderne eisen
Het complex voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van comfort en duurzaamheid. Zo worden de woningen standaard gasloos opgeleverd en komt er een lokale warmte/koude opwekking met bron. Zo blijven de woningen in de zomer koel en heb je in de winter minder energie nodig om te verwarmen. “Wij zijn trots dat we dit project mogen realiseren als verrijking van het woonaanbod in Nieuwegein”, aldus FRESCH.

Ontwikkeltraject
FRESCH Real Estate heeft samen met Akor, UC Architects, VOID interieurarchitectuur en de overige adviseurs nauw samengewerkt tijdens het ontwikkeltraject van The New Citizen. FRESCH Real Estate kijkt tezamen met alle partijen uit naar een voortzetting van de prettige samenwerking tijdens de verdere ontwikkeling van The New Citizen.

De verhuur van de woningen van The New Citizen start naar verwachting in de zomer van 2023. De oplevering staat gepland voor begin 2024.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk