Impuls voor kunst- en cultuureducatie in het VMBO

De provincie Utrecht wil dat vmbo-scholen meer tijd en geld steken in kunst- en cultuurlessen op school. Politieke partijen vinden dat de leerlingen daar door hun korte leertijd te weinig mee in aanraking komen.

Uit onderzoek blijkt dat scholen veel behoefte hebben aan meer kunst en cultuur, maar dat er geen subsidies voor worden aangevraagd. Scholen weten vaak niet hoe ze dat moeten doen. De provincie wil de onderwijsinstellingen een steuntje in de rug geven en stelt daar de komende jaren twee ton voor beschikbaar.

Op havo en vwo wordt wel veel aandacht aan kunst en cultuur besteed maar op het vmbo nog te weinig, vinden de provinciepolitici. “Cultuureducatie is belangrijk voor de culturele en creatieve ontwikkeling van jongeren. De vormgeving en verankering van kunst- en cultuureducatie in het vmbo, Voortgezet Speciaal Onderwijs en praktijkonderwijs kan een steuntje in de rug gebruiken. Het is goed dat het Rijk geld heeft om dit te versterken, scholen moeten de beschikbare middelen dan wel aanvragen. Met deze impuls kunnen we ze daarbij ondersteunen!”, zegt GroenLinks-Statenlid Karin Boelhouwer.

Alle partijen in de provincie stemden in met de 200.000 euro extra, behalve PVV, SP en SGP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren