Katern

Impressie van het zuiveren van ons afvalwater tijdens de Open Dag bij het Waterschap

Over iets meer dan een week zijn de verkiezingen. Niet alleen voor de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook de Waterschapsverkiezingen. Je stemt die dag dus op de politieke partij van je voorkeur én voor het nieuwe bestuur van het waterschap. Als enige land ter wereld stemmen we in Nederland voor de waterschappen. In Nieuwegein is dat voor het waterschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Water is overal om ons heen. De waterschappen houden al dat water op peil, beschermen het land tegen hoog water en maken ons afvalwater schoon. Afgelopen zaterdag konden de geïnteresseerden een kijkje nemen tijdens de Open dag en Verkiezingsmarkt op het rioolwaterzuiveringsstation Nieuwegein/IJsselstein aan het Klaphek 1 in IJsselstein.

Hoe verloopt nu zo een proces waarbij afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt schoongemaakt, waarna het gereinigde water op het oppervlaktewater wordt geloosd. Onze videografen Jos van Vogelpoel en Bart van Rooijen namen deze zaterdag gezamenlijk een kijkje op het rioolwaterzuiveringsstation en kwamen tot bovenstaande impressie. Overigens was het de eerste keer dat Bart en Jos een dubbele camera reportage maakten.

Stemmen?
Hieronder vindt u een stemhulp voor de Waterschapsverkiezingen op 10 maart 2019. Doe de test en ontdek welke partij het beste bij u past.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren