Illegaal feest nabij de Plofsluis houdt inwoners van Nieuwegein wakker

Een illegaal feest bij de Plofsluis aan de Vuilcopsekanaaldijk in Nieuwegein heeft vannacht tot in de wijde omgeving mensen wakker gehouden. Op sociale media wordt tot in Utrecht en de Nieuwegeinse wijk Galecop geklaagd over het harde bonkende techno-geluid. De politie kreeg meerdere meldingen van geluidsoverlast die begon rond 01.45 uur tot diep in de morgen doorging.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de muziek die ‘men daar speelde een behoorlijke overdracht’ had. Omdat de gemeente verantwoordelijk is voor evenementen in de openbare ruimte verwijst de politie door naar Nieuwegein voor meer informatie. De gemeente geeft hieronder een verklaring over het feest. Het geluid werd in bijna heel Nieuwegein en in de zuidelijke wijken van Utrecht gehoord

Op foto’s en videos is te zien dat ruim 150 feestvierders tot in de ochtend harde muziek luisteren. Op social media wordt geklaagd over overlast. Zo schrijft Henny van Wijk: ‘Wat een herrie. Heel Galecopis wakker.’ Chantal laat op Social Media weten: ‘Illegale raveparty bij de Plofsluis, staan meerdere meldingen op de Facebook Whatsapp-groep ‘Galecop Meldingen.’ ‘De politie is ermee bezig maar melden helpt.’

Reactie gemeente Nieuwegein op illegale rave party
In de nacht van 6 op 7 mei vond er een illegaal dansfeest (rave party) plaats in Nieuwegein. Politie en gemeente waren niet op de hoogte dat dit feest plaats zou vinden. Op locatie kwamen tussen de 150 en 200 mensen bijeen. Voor dit evenement is geen vergunning aangevraagd bij de gemeente. Rave party’s zijn illegale feesten, waarbij grote groepen mensen naar 1 locatie komen en zorgen voor veel overlast. Door deze overvaltechniek is het voor gemeente en politie moeilijk om hier met voldoende mankracht op te kunnen anticiperen.

Om 01.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij de politie. Die is toen direct ter plaatse gegaan om afspraken te maken over het geluidsvolume en het beëindigen van de party. Gebleken is dat men de afspraken over het geluidsniveau in onvoldoende mate is nagekomen.

Frans Backhuijs: “Wat er gisteravond is gebeurd keur ik af. Naast de geluidsoverlast voor inwoners, is het ook gevaarlijk voor de bezoekers om met zoveel mensen die veelal onder invloed zijn bijeen te komen. Uiteraard gaan wij dit incident evalueren.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk