IkPas, dertig dagen zonder alcohol

Met de campagne ’IkPas’ dagen de GGD en gemeente Nieuwegein iedereen boven de 18 jaar uit om dertig dagen geen alcohol te drinken. Het doel is om de gewoonte om alcohol te nuttigen, te doorbreken en te laten ervaren dat het ook zonder alcohol leuk is. Zonder alcohol kun je je fitter voelen en slaap je beter. Met name volwassenen die kinderen hebben, kunnen door mee te doen het goede voorbeeld geven. IkPas loopt van 1 tot en met 30 maart en maakt deel uit van een landelijke campagne om jongeren bewust te laten worden van het gebruik van alcohol.

Wie mee wil doen aan IkPas kan zich via de website van GGD regio Utrecht aanmelden. Ervaringen kunnen deelnemers delen op deze Facebookpagina, in de groep speciaal voor Nieuwegein of op Twitter met #ikpasinderegioutrecht.

De actie ‘IkPas’ is onderdeel van het project ‘Nuchter Verstand’ van de GGD regio Utrecht (www.nuchter-verstand.nl). Dit project heeft als doel het tegengaan en voorkomen van alcohol- en drugsgebruik door jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar in de regio Utrecht – West en Lekstroom, waaronder de gemeente Nieuwegein. Volwassenen in het algemeen – en ouders, coaches en leerkrachten in het bijzonder – spelen een belangrijke rol in het tegengaan van alcoholgebruik door jongeren. Door het meedoen aan IkPas kunnen ouders het goede voorbeeld geven aan hun kinderen en op deze manier ook het gesprek aangaan over het niet drinken van alcohol tot hun 18e jaar.

Op woensdag 2 maart 2016 wordt voor deelnemers aan IkPas van 19.30 uur tot 21.30 uur een kick-off bijeenkomst georganiseerd in Utrecht. Deelnemers aan IkPas kunnen zich voor de kick off bijeenkomst aanmelden via kickoffIkPas@ggdru.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk