‘Ik fiets’ naar de maan en terug

Precies een jaar geleden gaf wethouder Ellie Eggengoor het startschot voor de ‘Ik fiets’ actiemaand in Nieuwegein. Ondanks corona sloten steeds meer Nieuwegeiners zich afgelopen jaar aan bij deze provinciale Ik fiets campagne. Want een van de dingen die je wel kon en kunt blijven doen, is fietsen. Deelnemers sparen via de Ik fiets app met elk fietsritje punten. Meedoen kan nog steeds!

Wethouder Ellie Eggengoor met de fiets

In de hele provincie doen nu al meer dan 6.000 mensen mee onder wie veel Nieuwegeiners. Zij zetten in een jaar tijd deze mooie ‘Ik fietsprestaties’ neer: Naar de maan. In totaal maakten deelnemers maar liefst 1,4 miljoen fietsritten en legden ze daarmee 7,5 miljoen kilometer af. Dat staat gelijk aan tien retourtjes naar de maan. Met deze fietsritten werden in totaal 224 miljoen calorieën verbrand. Dit is gelijk aan het eten van 800.000 hamburgers of 2,6 miljoen bananen, het lopen van 74.000 marathons of 280.000 uur touwtje springen.

Een doel voor ogen
In totaal doneerden deelnemers € 3.004,- aan goede doelen via de Ik fiets app. 105 Nieuwegeiners probeerden vorig jaar via ‘Ik fiets’ gratis een week lang een e-bike, elektrische bakfiets of speed pedelec.

Zo doe jij ook mee
Stap ook wat vaker op de fiets. En download dan meteen de Ik fiets app want daarmee verdien je punten met elke kilometer die je fietst. Deze verzilver je in de appwinkel voor leuke aanbiedingen en prijzen of je doneert ze aan een lokaal goed doel. Extra bonuspunten verdien je door mee te doen aan leuke uitdagingen. Kijk op ikfiets.nl voor alle info.

One thought on “‘Ik fiets’ naar de maan en terug

  1. SC

    Het blijft een raar gevoel, dat er in fietsersland Nederland zo’n ophef gemaakt wordt van gewoon fietsen. ‘t Is nog raarder als je erbij stil staat, dat veel van die maanfietsers dat op een elektrische fiets gedaan zullen hebben.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!