IJsbaan Nieuwegein open voor jongeren t/m 17 jaar

Met de komst van Koning Winter in Nederland is de ijsmeester druk bezig om de ijsbaan in Nieuwegein in park Oudegein te prepareren. Als het ’s nachts hard genoeg vriest zal de ijsbaan aanstaande vrijdag 12 februari van 12.00  – 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 18.00 uur geopend zijn. Met het openen van de ijsbaan hopen we Nieuwegeinse jongeren een leuke activiteit te bieden die de dagelijkse Coronasleur doorbreekt.

Ook voor gebruik van de ijsbaan gelden de meest actuele Coronamaatregelen.  Dat wil zeggen dat de ijsbaan alleen toegankelijk is voor jongeren tot en met 17 jaar. (Vanaf 14 jaar kan om legitimatie worden gevraagd). Voor ouders en volwassenen is het helaas niet mogelijk om van de ijsbaan gebruik te maken i.v.m. de Coronamaatregelen. De gemeente Nieuwegein begrijpt dat dit voor sommigen een teleurstelling zal zijn maar hopen op uw begrip.

Er zijn buurtsportcoaches van SportID bij de ijsbaan aanwezig en beveiligers. Deze laatste zullen toezien op een veilig entree en verloop rondom de ijsbaan. Houdt de social mediakanalen en website van de gemeente Nieuwegein in de gaten of de laatste actuele informatie over de ijsbaan.

Spelregels schaatsbaan

 • Gebruik hoofdingang verplicht
 • Alleen voor kinderen t/m 17 jaar (Volwassen niet toegestaan)
 • Houd afstand
 • Gebruik schaatsbaan is op eigen risico & verantwoordelijkheid
 • Volg instructies van personeel op

Foto: @Roalt. Voorzichtig tasten kinderen het ijs af in hun wijk

4 thoughts on “IJsbaan Nieuwegein open voor jongeren t/m 17 jaar

 1. levi

  Heb alle begrip de de corona regels, maar wat ik niet kan begrijpen!!! is dat kinderen die dus nog niet zo goed kunnen schaatsen en nog ondersteuning van de ouders nodig hebben gewoon niet worden toegelaten. Hebben deze kinderen dan geen coronasleur!!! Deze jongere kinderen hebben er net zoveel last van als de oudere kinderen. De jongere kinderen hebben toch ook recht om iets leuks te doen in deze nare tijd. Echt Nieuwegein op zijn smalst

  1. M.A.M. Vonk

   Kan de gemeente dan even opgeven waar de oudere mensen wel kunnen schaatsen in Nieuwegein. Wij ouders met kinderen kunnen deze kinderen niet leren schaatsen. Nieuwegein op zijn smalst. Zijn de nedereindse plassen veilig?

 2. Susan

  Kinderen die net kunnen schaatsen hebben hun ouders nodig. Onveranderd om ze alleen de baan op te sturen!

 3. Mirjam

  Wat jammer dat ouders van jonge kinderen niet mee het ijs op mogen om te begeleiden. Op deze manier kunnen een hoop jonge kinderen niet genieten van dit veilige ijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!