Alle kinderen een opleiding die bij hen past

Op 20 november 2014 hebben bestuurders uit het Middelbaar beroepsonderwijs, Praktijkonderwijs, het Orthopedagogisch centrum (OPCD) Utrecht en gemeenten de samenwerkingsovereenkomst “Entreeopleiding regio Utrecht” ondertekend. De overeenkomst voorziet in een regionaal dekkend aanbod Entreeopleidingen zodat alle leerlingen een opleiding kunnen volgen die bij hen past.

Wethouder Snoeren tekende namens de gemeente Nieuwegein: “Deze samenwerkingsovereenkomst is een mooie stap om er gezamenlijk voor te zorgen dat geen enkele jongere tussen wal en schip valt, een opleidingsplek krijgt en daarmee een goede kans creëert op de arbeidsmarkt.”

Op 1 augustus 2014 is de entreeopleiding ingevoerd in het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO). De entreeopleiding vervangt de oude niveau 1 opleidingen binnen het MBO en leidt op tot doorstroom naar niveau 2 binnen het MBO of een baan. Entreeopleidingen zijn er voor leerlingen zonder middelbare schooldiploma.

Er zijn twee soorten entreeopleidingen: de brede entreeopleiding en de beroepsgerichte entreeopleiding. De brede entreeopleidingen biedt leerlingen de mogelijkheid zich te oriënteren op de verschillende arbeidssectoren (gezondheid, welzijn/economie of techniek). De beroepsgerichte opleiding is interessant voor leerlingen die al weten welk vak ze willen gaan uitvoeren. Om te voorkomen dat leerlingen tussen wal en schip vallen, is afgelopen jaar onder regie van de gemeente Utrecht een dekkend aanbod entreeopleidingen in de regio Utrecht gerealiseerd.

Landelijk is bepaald dat wanneer een leerling start met een entreeopleiding na 4 maanden gekeken wordt of de leerling vorderingen maakt en aan de gestelde eisen kan voldoen. Wanneer dit het geval is, kan de leerling de entreeopleiding blijven volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren