‘Iedere werkdag gemiddeld 20 AHN-vrijwilligers op pad’

Al bijna 50 jaar is de Algemene Hulpdienst Nieuwegein actief in Nieuwegein. Wat ooit is begonnen als kleinschalig initiatief terwijl Nieuwegein volop aan het groeien was, is inmiddels uitgegroeid tot een niet weg te denken vereniging in het informele welzijnswerk met ruim 160 vrijwilligers. Uit het jaarverslag 2022 blijkt ook dat de AHN nog steeds verder aan het groeien is.

Algemene Hulpdienst Nieuwegein

In 2022 zijn er 5.266 individuele hulpinzetten geweest en ruim 1.000 inzetten bij de sociale groepsactiviteiten van de AHN. Zowel inwoners als andere organisaties weten de AHN goed te vinden en waarderen de laagdrempelige vorm van georganiseerde burenhulp. Alle AHN vrijwilligers beschikken over een VOG, worden geschoold en wisselen tips en ervaringen uit tijdens trainingen, intervisie bijeenkomsten en informele koffiebijeenkomsten.

Door het matchen van vrijwillige inzet van inwoners uit Nieuwegein aan hulpvragers in Nieuwegein, zorgt de AHN mede voor een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en zorg dragen voor elkaar.

Deze verbinding tussen inwoners onderling ontstaat met 1 op 1 contact in de diverse vormen maar ook door de 2-wekelijkse groepsactiviteit op zaterdag en het AHN Zomerfestival waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Iedere werkdag is de telefonische hulplijn (030-6067409) bereikbaar van 10.00 uur tot 12.30 uur en wordt u vriendelijk te woord gestaan door een contactpersoon die uw hulpvraag kan aannemen. Mocht de AHN dan ook iets voor u kunnen betekenen, dan kunt u gerust contact met hen opnemen.

Vrijwilligers
De AHN is ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers, want vele handen maken immers licht werk. Leeftijd speelt geen rol, de AHN vrijwilligers variëren in leeftijd van 18 tot 85+. Dus wil jij of u wat voor een ander betekenen, baas blijven over jouw / uw eigen agenda, andere vrijwilligers ontmoeten tijdens gezellige AHN-bijeenkomsten; neem gerust vrijblijvend contact met de AHN op, zij gaan graag met jou / u in gesprek over de mogelijkheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk