Huurverlaging voor veel huurders in Nieuwegein

Honderden huurders in de regio hebben recht op een huurverlaging met ingang 1 oktober 2015 laat de Woonbond weten aan onze redactie. Mitros heeft aangekondigd de huren van woningen in Utrecht en Nieuwegein te verlagen. Dit kan pol,open tot wel 200 euro per maand.

De verlaging komt door een wijziging van het puntenstelsel voor sociale huurwoningen waarmee de maximale huurprijs wordt berekend. Landelijk kan de huurverlaging variëren van een paar centen tot 200 euro.

Verscheidene woningcorporaties hebben al aangekondigd dat ze waar nodig de huren zullen verlagen. Zo verlaagt Mitros de huren van 1838 woningen in Nieuwegein en Utrecht.

De Woonbond is er niet gerust op dat alle corporaties even voortvarend te werk gaan. Daarom roept de belangenorganisatie huurders op zelf te controleren of ze in aanmerking komen voor een huurverlaging.

Huurders hebben daarvoor wel de WOZ-waarde nodig van hun huurwoning. Die kunnen ze opvragen bij de gemeentelijke belastingdienst, of hun verhuurder. Vervolgens kunnen huurders op de website van de Huurcommissie berekenen wat hun nieuwe maximale huurprijs is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren