Huurderscafé Mitros over ‘verhuisvoorrang 55+’

Donderdag 5 juli jl. organiseerde Mitros in Nieuwegein een Huurderscafé over de pilot ‘verhuisvoorrang 55+’. Tijdens deze bijeenkomst konden de huurders in gesprek met over dit initiatief. Onze videograaf Bart van Rooijen nam een kijkje en maakte bovenstaand videoverslag.

Felix Sevenheck van Mitros: ‘Wij willen dat onze huurders in een woning wonen die past bij hun wensen en behoeften en tegelijkertijd de doorstroom in de (sociale) verhuur bevorderen. Daarom kunnen huurders van 55 jaar en ouder uit Nieuwegein in de periode van 31 mei tot en met 31 november 2018 tijdelijk aanspraak maken op verhuisvoorrang.’

De pilot ‘verhuisvoorrang 55+’ richt zich op huurders van eengezinswoningen of grotere appartementen (minimaal 3 kamers) die nadenken over een nieuwe stap. Die bijvoorbeeld willen wonen in een gelijkvloerse en zonder trap bereikbare woning, waar ze zorgeloos kunnen blijven wonen.

‘Met ‘verhuisvoorrang 55+’ geven wij deze huurders de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een passende woning. Daarnaast bieden we ze allerlei aanvullende diensten (verhuisconsulent, verhuisservice en kortingsregeling) aan om deze verhuizing zo prettig mogelijk te laten verlopen’ aldus Sevenheck.

De laatste tijd merkte Mitros dat er onder de huurders behoefte is aan een dergelijke regeling. ‘Deze vragen willen we graag beantwoorden tijdens het Huurderscafé’ aldus Mitros.

Felix Sevenheck van Mitros

One thought on “Huurderscafé Mitros over ‘verhuisvoorrang 55+’

 1. Christa

  Wat kan ik me hier aan ergeren!!! Ook wij kregen de brief met het tot 31 november geldige aanbod. Overal komt deze datum in terug maar ik heb nieuws: november heeft ‘maar’ 30 dagen.
  Hoezo doorstroom sociale huurwoningen? Wij eruit en hoppa, huurverhoging of zelfs vrije sector. Wat zijn we sociaal bezig zeg!
  Omdat wij 55-plus zijn kunnen we wel het af met een kleinere woning? Kijk eerst eens in de gemeentelijke basisadministratie hoeveel personen er op mijn adres wonen/ingeschreven staan! Mijn gezin bestaat uit 4 personen!
  Scheef wonen? Over een jaartje of wat gaat mijn man met pensioen en leveren we inkomen in. Nu meer huur betalen terwijl je weet dat dit binnen afzienbare tijd moeilijk gaat worden? Dan nu maar even scheef.
  Mitros, Mitros, Mitros…..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren