Huurders Weverstedehof blijven in onzekerheid

Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein heeft de onzekerheid onder huurders van de beruchte huisbaas Marcel van Hooijdonk niet kunnen wegnemen. Woensdagavond sprak hij met de bewoners van 24 appartementen aan de Weverstedehof. Als hun woningen niet snel brandveilig worden gemaakt, staan ze op straat.

Van Hooijdonk heeft de woonruimtes niet volgens de voorschriften afgeleverd, stelt de gemeente. Hij heeft nog twee weken de tijd om te zorgen dat zijn appartementen veilig zijn, anders sluit het pand.

De bewoners zijn teleurgesteld dat de gemeente geen goed alternatief kan bieden. Ze vinden dat vooral zij de dupe zijn en niet Van Hooijdonk.

De omstreden huurbaas zou alternatieve woonruimte aanbieden, maar daarin hebben de bewoners niet veel vertrouwen. De gemeente vindt het vervelend dat de bewoners in onzekerheid zitten, maar zegt niet anders te kunnen.

Op 26 maart neemt Nieuwegein een besluit over de bewoonbaarheid van 24 appartementen aan de Weverstedehof. De burgemeester wijst de bewoners er nog wel op dat ze een juridische procedure kunnen aanspannen tegen de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren