Hulpdiensten Nieuwegein houden wederom een Veiligheidsdag

Na de geslaagde eerste Veiligheidsdag van afgelopen jaar (zie video hierboven), houden de diverse hulpdiensten in onze stad weer een dag vol activiteiten voor de inwoners van Nieuwegein. Tijdens deze Veiligheidsdag, die aankomende zaterdag 30 september zal worden gehouden, krijgen de inwoners van Nieuwegein, jong en oud, een inkijkje in het werk van de diverse hulpdiensten. Tevens kunnen allerlei vragen worden gesteld over bijvoorbeeld het brandveilig – of inbraakveilig maken van je woning.

De dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en vindt plaats op het grote parkeerterrein op de Blokhoeve nabij de Mc Donalds. Denk je aan een carierre switch of wil je een studie volgen om te gaan werken bij een van de hulpdiensten, dan krijg je zaterdag 30 september aanstaande er alle kans voor. Om 10.30 uur opent Marijke van Beukering, burgemeester van Nieuwegein, deze dag.

Over de Veiligheidsdag zegt zij: “Als gemeente willen we dat het veilig is in Nieuwegein en dat inwoners zich ook veilig voelen. Daarvoor is het belangrijk dat inwoners en hulpdiensten elkaar kennen en weten te vinden. Niet alleen in nood, maar ook voor een ‘veiliger gevoel’. Deze Veiligheidsdag biedt de gelegenheid om kennis met elkaar te maken.”

Foto: Menno Ringnalda

Informatie
Zaterdag 30 september zijn er weer veel hulpdiensten die deelnemen aan de Veiligheidsdag. Aanwezig deze dag zijn onder andere Politie Eenheid Midden Nederland, Brandweer Nieuwegein, Veiligheid en Defensie College (ROC), Reddingsbrigade, Veiligheidsregio Utrecht, Regionale Ambulance Voorziening Utrecht, Stedin, Platform Veilig Ondernemen, Meld Misdaad Anoniem, Penitentiaire Inrichting Nieuwegein, Stichting Verkeersregelaars Nieuwegein, het Rode Kruis en Gemeente Nieuwegein. Ze geven een kijkje in wat veiligheidsdiensten doen. Om 11.00 uur en 14.00 uur is er een demonstratie.

Demonstratie
Naast het geven van informatie zullen er ook meerdere demonstraties worden gegeven over hoe het werk wordt uitgevoerd door de diverse hulpdiensten. Ook hoe er wordt samengewerkt. Nieuwsgierig om te zien hoe een politiehond wordt ingezet? Kom dan kijken want ook hiervan worden demonstraties gegeven.

Naast deze demonstraties is er veel informatie te vinden bij de diverse marktkramen waar veiligheidspartners klaar staan om alle vragen te beantwoorden. Bij wie kun je bijvoorbeeld terecht bij een incident en hoe kun je anoniem melding doen? Wat betreft preventie zijn er voor alle leeftijden simulaties aanwezig, waardoor je ervaart hoe snel een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Zoals op de fiets bellen, appen en tegelijkertijd op het verkeer letten. Ook voor ‘werken bij’ is aandacht, bijvoorbeeld bij de penitentiaire inrichting Nieuwegein, handhaving en de (vrijwillige) brandweer.

Vermaak voor de kids
Voor de kleintjes onder ons zijn er, net zoals verleden jaar, diverse leuke activiteiten. Zo kunnen de kinderen in een brandweerauto klimmen of een ambulance van binnen bekijken. Ook kunnen ze meedoen aan een fittest, puzzeltocht of springen op een springkussen. Natuurlijk is er ook wat lekkers te verkrijgen zoals popcorn of een suikerspin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk