Hulp voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

De gemeente Nieuwegein heeft vorige week de zogeheten Pledge Alliantie Kinderarmoede ondertekend. Dat houdt in dat de gemeente kinderen uit gezinnen met een laag inkomen (of met schulden) ondersteunt.

In Nieuwegein kunnen kinderen uit deze gezinnen al langer een Nieuwegein Stadspas aanvragen en gebruik maken van de Stichting Leergeld, die kinderen gelegenheid biedt deel te nemen aan sport en cultuur en gebruik te maken van de fiets- en computerregeling.

Eén op de negen
In Nederland groeien één op de negen kinderen op in armoede. En uit onderzoek blijkt dat ruim zestig procent van deze kinderen werkende ouders heeft. De effecten voor kinderen zijn groot. Niet alleen op de korte termijn, omdat zij bijvoorbeeld geen geld voor schoolspullen hebben of te weinig voedsel. Of doordat ze door de geldzorgen van hun ouders stress ervaren. Ook op de lange termijn zien we dat kinderen die opgroeien in armoede vaker en meer gezondheidsrisico’s hebben. Samen met de andere partners van de Alliantie wil de gemeente Nieuwegein daarom zoveel mogelijk voorkomen dat kinderen in armoede opgroeien!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk