Hulp bij Nederlands leren of verbeteren

Onder grote belangstelling heeft wijkbewoonster Halima met een druk op de knop de website TaalGein gelanceerd. Dat gebeurde afgelopen vrijdag onder toeziend oog en met enthousiaste instemming van wethouder Jan Kuiper (Jeugd en Onderwijs, Gezondheid, Betere Buurten, Community building, Maatschappelijk vastgoed, Nieuwe Hollandse Waterlinie, Personeel en Organisatie) in de bibliotheek De tweede verdieping.

De wethouder legde aan de hand van voorbeelden uit hoe belangrijk de Nederlandse taal leren spreken, lezen en begrijpen voor iedereen is. Voor jong en oud. 

De website is bedoeld om meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheden de taal te leren of te verbeteren. Dat kan op taalscholen. In de bibliotheek wordt geholpen met voorlezen, oefenen met lezen en schrijven om werk te vinden en het verbeteren van de woordenschat van kinderen. Er zijn allerlei taal- en ontmoetingsgroepen op de Buurtpleinen van MOvactor waar de taal kan worden geoefend. En wat te denken van huiswerkbegeleiding.

Kortom, er is keuze genoeg en voor iedere leeftijd. Maar, waar moet je beginnen? TaalGein laat op een eenvoudige en overzichtelijke manier zien op welke plek welke activiteiten er in Nieuwegein zijn op het gebied van taal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren