Koken met PEN: ‘Huisgemaakte gnocchi, dus verse pasta!’

Een geweldig pasta gerecht, vrij makkelijk zelf vers te maken in onze rubriek: ‘Koken met PEN.’ Een mix van aardappel en bloem geserveerd als een pastagerecht. Ik noem dit therapeutisch koken, gewoon iets maken dat altijd lukt en met elke begeleiding heerlijk is, zoveel fijner dan kant en klaar uit de winkel. Voor een ruime portie voor 2 personen pasta:

200 gram bloem
Extra bloem
500 gram gerookte kruimige aardappelen
1 ei
Theelepel zout
Vers gemalen peper
Theelepel nootmuskaat
2 stevige handen om te kneden
Water
Zout

De aardappelen schillen en koken, daarna fijn stampen, het moet een droge puree worden, zonder vocht.
De bloem, het ei en de peper, zout en nootmuskaat erbij en kneden tot een deeg, het moet een elastisch deeg worden, je voelt vanzelf wel wanneer het klaar is, trust me! Ik denk bij mij duurde het 10 minuten, een klein kwartier misschien. Bij het kneden regelmatig het werkblad bestrooien met bloem voor soepele verwerking.
Van het deeg een rol maken zodat je 4 stukken deeg daar uit kan snijden, deze rol je tot “worsten” van ongeveer 2 cm dik.

Dan de rollen snijden tot stukjes deeg van ongeveer 1, of anderhalve cm, deze met de bolle kant van een vork zachtjes indrukken zodat er ribbeltjes en “pastakussentjes” ontstaan, dit is noodzakelijk voor de aanhechting van de saus waarmee gnocchi zo lekker wordt.

Een pan met water en zout aan de kook brengen, in niet te grote hoeveelheden de gnocchi koken, als ze aan drijven zijn ze klaar. Met schuimspaan uit de pan halen, afspoelen onder een koude kraan en met wat olijfolie husselen, dan gereed voor verdere verwerking.

Wij aten het met gegrilde groenten, tomatensaus en op de huid gebakken zalmforelfilet. Succes en eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk